Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon İçişleri Bakanlığı: Kripto Para İle Siyasi Parti Bağışı Yasaldır!

Japonya İçişleri Bakanı tarafından bizzat yapılan açıklamaya göre, Japonya içerisinde siyasi partilere kripto para birimleri ile yapılan bağışlar bundan sonra hiçbir denetime tabi tutulmayacak.  Sanae Takaichi konu hakkında yaptığı açıklamada Japonya’nın kripto paralar konusundaki liberal duruşuna devam edeceğini de ima etti.

Kripto para birimlerini resmen tanıyan ülkelerden birisi olan Japonya, bundan dolayı kripto para sektörünü çok sert bir şekilde denetlemekte. Siyasi bağışlarda geçerli olan yasada, politikacıların itibari para veya hisse senedi bağışlarında ciddi regülasyonlara tabi olacakları vurgulansa da, kripto paralar için böyle bir kısıtlama uygulanmayacak. Bunun yanı sıra şeffaflık yasaları gereğince kampanyaya yapılan kripto para bağışlarının miktarının açıklanması da gerekmiyor.

Japon politikacılar bu sayede hiçbir açıklama yapmadan sadece bağışlar sayesinde kripto para milyonerleri olabilirler. Japonya özellikle Coincheck kripto para borsasının hacklenmesinden sonra regülasyonları ciddi anlamda arttırmıştı.

Ülkenin finansal regülatörü FSA, birçok kripto para borsasına sıkı regülasyonlar getirirken, ülkede yeni bir kripto para platformu açmak için ise kendisinden lisans alınmasını zorunlu kıldı. Buna rağmen Japonya şu an için dünyada en aktif kripto para topluluklarından birisine ve yatırımcılarına sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment