Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serbest Fon Milyarderi Alan Howard Kripto Paraya Büyük Oynuyor

Serbest yatırım fonu milyarderi Alan Howard, kripto paraya büyük oynuyor.

Bloomberg’in raporuna göre, 54 yaşındaki Howard, geçen yıl kripto paralara yatırım yapmaya başladığını ve bu şekilde ilerlemeye devam etmeyi planladığını bildirdi.

Brevan Howard Asset Management’ın kurucu ortağı Howard, kripto para birimi yatırımlarını yönetme konusunda ona yardımcı olacak en az bir çalışanı işe aldı. Howard, ICO’lara ve blockchain şirketlerine genişlemeyi hedeflerken, daha fazla çalışan işe almayı planlıyor.

Kaynaklar, şirketin diğer ortaklarının da kripto varlıklar alanında kişisel yatırımlar yaptığını, ancak 9.1 milyar dolarlık serbest fon şirketinin kendisi için herhangi bir kripto para satın almadığını ekledi.

Kripto varlıklara bağlı nedenlerle, -kişisel düzeyde olsa da- Howard’ın amiral gemisi olan makro fonu 2017 yılında %5.4’lük bir zarar yaşadı. Bu şirketin 2003 yılında açılmasından bu yana yaşanan en büyük zarar.

Bu kötü performans, 40 milyon dolar seviyelerine çıkan şirketin yönetim varlıklarını (AUM), 10 milyon dolar seviyelerine düşürdü. Bu fenomen, Brevan Howard’a özgü değil çünkü makro ekonomik riskler son ekonomik iklimde genellikle olumlu sonuçlanmıyor. Haliyle yatırımcılar, bu risklerden kaçıyor.

Milyarderler Kripto Para Yatırımlarına Isındı

CCN’in bildirdiği gibi, dünyanın en zengin bireyleri giderek kripto paraya yatırım yapmaya başladı.

Girişimci Tim Draper, 2014 yılında İpek Yolu Bitcoin’lerinin büyük bir kısmını satın aldı ve yatırımlarını halka açıklayan ilk varlıklı bireylerden biri haline geldi. Draper, 1 milyar dolar varlığıyla, kripto varlıklar ve blockchain girişimlerinde önemli bir yer tutuyor.

Daha yakın zamanda, serbest fonun efsanesi Mike Novogratz, kripto para birimine yatırım yapmaya başladı. Novogratz şu anda “Goldman Sachs of Crypto” olarak tanımlanan bir kripto varlık ticaret bankası kurma aşamasında.

PayPal’ın kurucularından ve aynı zamanda bir girişim sermayesi firması Founders Fund’un sahibi olan Peter Thiel, 2017’de Bitcoin’e yatırım yaptığını açıkladı. Peter Thiel, kripto para değerinin bir kaç yüz milyon dolar değerinde olduğunu ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment