Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase: Daha Fazla Kripto Para Düzenleyicisine İhtiyacımız Yok

20 milyonu aşkın üyesi olan borsa ve cüzdan sağlayıcısı Coinbase kongrede yaptığı açıklamada düzenleyicilerin hali hazırda kripto para birimleri üzerinde yeteri kadar yetkisi olduğunu belirtti.

Coinbase Kongrede “Etkinliğe” Dikkat Çekti

Son zamanlarda ünü giderek artmakta olan 14 Mart‘ta kripto para birimleri üzerine gerçekleşen ABD kongresi oturumunda bir senatör yaptığı açıklamada Bitcoin’in hükumetin ABD doları kontrol etmesine engel olduğunu öne attı. Coinbase‘in yasal risklerden sorumlu yetkilisi Mike Lempres ise düzenleyicilerin yalnızca bu alanda sadeleştirmeler yapmaya odaklanması gerektiğini söyledi.

Lempres ayrıca yapmış oldukları yazılı açıklamadaki bazı noktalara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kongre’nin yeni bir düzenleyici kurum yaratmasına veya bu konuda bir planlama yapmasına gerek olmadığını düşünüyoruz çünkü hali hazırda federal düzenleyiciler bu alanı düzenlemek için gerekli yetkiye sahipler. Şu anda en az 4 adet federal düzenleme kurumu yatırımcıları ve piyasayı etkin bir şekilde koruma yetkisine sahip.”

Son zamanlarda konuyla alakalı çıkan bir başka haberde ise Winklevoss ikizlerinin kripto para birimleri düzenlemesi için kendi kendini düzenleyebilen bir kurum yaratma planları yer almıştı. Gemini‘nin kurucusu olan Winklevoss kardeşler, Virtual Commodity Association olarak adlandırılan ve ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından takdir edilen bu projeyi bu hafta içerisinde duyurmuştu.

İngiltere Bankacılık Konusunda Bir Adım Önde

Her ne kadar ilk başlarda yaşadıkları problemler şirketin kripto para endüstrisindeki itibarının zedelenmesine neden olmuştu. İlk başlarda ise Coinbase, Bitcoin’in cazibesinin sağladığı etkiden yararlanarak kabul görmeyi ve gereken finansmanı sağlamayı amaçlıyor gibi gözükmekteydi.

Bu hafta içerisinde ülke içerisindeki Coinbase müşterilerinin para çekmesini kolaylaştırmak için şirket İngiltere’nin ünlü bankalarından Barclays ile yeni bir anlaşma imzalamıştı. Şimdiye kadar BTC’ini bozdurmak isteyen bir kişi bunu yalnızca Estonya Bankası aracılığı ile yapabiliyordu. Bunun için de aracı para birimi olarak Euro kullanması ve iki kez bozdurma ücreti ödemesi gerekiyordu.

Bu anlaşma ise Coinbase’in, İngiltere’de mali düzenleme kurumundan e-para lisansı alan ilk borsa olmasının sonrasında gelmişti.

Coinbase İngiltere‘nin CEO’su Zeeshan Feros ise yapmış olduğu bir açıklamada:

“Avrupa piyasası 2017 itibari ile diğer piyasalara oranla 2 kat daha hızlı büyümekte fakat buna rağmen İngiltere en büyük piyasamız olmaya devam etmekte.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment