Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase İngiltere’den E-Para Lisansı Alıyor

Coinbase, İngiltere ve Avrupa‘daki dijital para servislerini resmen genişletme konusunda ciddi bir adım attı.

İngiltere Finansal Yürütme Kurumu (FCA), Çarşamba günü yaptığı açıklamada Coinbase’e e-para lisansı çıkarıldığını duyurdu. Bu lisans sayesinde şirket artık ödeme servisleri ve alternatif dijital para çıkarma yetkisine sahip olacak. Gelecekte ise bu yetkileri sayesinde kart ile, internet ile veya telefon ile ödeme yöntemleri sağlayabilecek.

Coinbase’in sözcüsü yaptığı açıklamada e-para‘ların kripto para birimlerinden farklı olduğuna açıklık getirdi. Yapılan basın açıklamasına göre çıkarılmış olan bu lisans müşterileri korumak için tasarlanan sıkı bir düzenleme ile birlikte gelmekte.

Coinbase yaptığı açıklamada:

“Coinbase olarak biz her zaman müşterilerimizin fonlarının güvende olduğundan emin olmak için çalışmaktayız. Bu yeni güncelleme ile birlikte e-para işlemlerimiz diğer düzenlemeye tabi finansal kurumların da sahip olduğu işlem standartlarına ve tedbirlerine sahip olacak. Müşterilerin fonlarının nasıl ayrıştırılacağı hakkında bir örnek vermek gerekirse, her müşterinin sahip olduğu hesap Coinbase‘in fonlarından ayrı tutularak farklı banka hesaplarında saklanacak.”

FCA’in Coinbase’e sağladığı bu lisans şirketin 23 Avrupa üyesi ülkede işlem yapmasına olanak sağlamakta. Fakat İngiltere’nin yaklaşmakta olan AB’den çıkışının bunu nasıl etkileyeceği halen belirsizliğini korumakta.

Yapılan bir açıklamada Coinbase’in söz konusu İngiltere’nin AB’den çıkışı anlamına gelen “Brexit“e kadar ülke içerisindeki ticaretine devam edebileceğini söyledi. Şirketin ticaret yapmasına izin veren kanunların yeni düzenlemede korunmaması durumunda, şirketin bir üye ülkeden ikinci bir lisans alana dek işlemlerini askıya alması gerekecek.

Coinbase yeni e-para lisansının yanı sıra İngiltere’nin halka daha etkili banka transferi işlemleri sağlamayı amaçlayan Hızlı Ödeme projesine de katılacağını açıkladı. Coinbase öncelikle bir deneme sürümü başlatacağını devamındaki birkaç hafta içerisinde ise bu projeyi İngiltere sınırları içerisindeki bütün müşterileri için erişime açacağını duyurdu.

Coinbase, Avrupa piyasasındaki artan talebi karşılamak için İngiltere ve AB girişimlerine ağırlık vermekte. Bu amaç doğrultusunda şirket, Londra‘daki ekip sayısını 8 kata kadar arttırmayı planlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment