Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşlerden Kripto Paralar İçin “Öz Denetim” Teklifi

Gemini kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss’un öne sürdüğü önerilen bir kripto-para öz-denetçi kuruluşu (SRO) fikri, konuyla ilgili önemli bir hükümet savunucusundan destek aldı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Üyesi Brian Quintenz, geçen hafta Washington DC’de katıldığı DC Blockchain Zirvesinde ısrarla bir kripto SRO şirketinin kurulmasını savundu. Salı günü yayınlanan bir demecindeyse Winklevoss’ları konuya yönelik “düşünceli yaklaşımları” için tebrik etti ve şöyle devam etti:

“Sonuç olarak bir sanal mal öz denetçi kuruluşu, tam bağımsız, farklı bakış açılarına açık ve yolsuzluğu tespit edip cezalandırırken her anlamda etkili yapısıyla kripto pazarları bütünleştirecektir. Gemini ya da herhangi bir piyasa katılımcısı, savunma grubu, platform veya firma, bu tarz bir SRO yapılaşmasına dair her türlü girişimi şiddetle tavsiye etmeli.”

Yeni bir blog yayınlarında ayrıntılı olarak açıkladıkları gibi, Gemini’nin önerdiği “Sanal Mal Varlıkları Derneği” bağımsız bir kurul tarafından yönetilecek ve kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluş olarak işlev görecek. Winklevoss’lar, kurumun türev endüstrisine odaklanan Ulusal Vadeli İşlemciler Birliği esasında modelleneceğini de yazdılar.

“Dijital emtia nakit piyasalarına, kendi kendini düzenleme biçiminde ek bir denetim katmanı eklenmesi, tüketicinin korunması ve bu pazarların bütünlüğünün sağlaması için önemli. ”

Üyelik, “sanal mal varlığı platformları” ve tezgah üstü (OTC) ticaret şirketlerine açık olacak. Ek olarak “Hizmet sağlayan diğer herkese açık ticaret platformları” ve “herkese açık platform veya mekanlar, ABD’li katılımcılara, spot sanal emtia pazarlarında işlem yapmak için kullanılabilir platform sağlayan kanallar” da diğer iş alanları arasında.

Winklevoss’lar:

“Dijital emtia endüstrisi için sanal bir mal varlığı düzenleme programı sağlayan, sofistike bir SRO tasarısının bu pazarın olgunlaşmasında bir sonraki mantıklı adım olduğuna inanıyoruz. Sektör lideri katılımcıları, düzenleyiciler ve yasa koyucularla birlikte bu önerimize katkıda bulunmaya çağırıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment