Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seul’dan Yeni Blockchain Tabanlı Vatandaşlık Kartı Hamlesi!

20 Mayıs tarihinde Queen.co.kr tarafından yayınlanan bir habere göre, Güney Kore’nin Seul şehri vatandaşlık kartlarına blockchain teknolojisini entegre edecek.

Seul Belediye Başkanı Park Won-soon geçtiğimiz günlerde katıldığı KFF etkinliğinde şehrin özellikle yapay zeka ve blockchain teknolojisi gibi önde gelen teknolojileri kabul konusundaki başarısından söz etti. Veri depolamada blockchain’in öneminin altını çizen belediye başkanı, verinin değerinin ”daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğunu” ifade etti. Park’ın düşüncesine göre Seul şehri vatandaşlık kartlarına entegre kimlik sistemi gibi yeni hizmetleri mümkün hale getirebilmek için şehir ve yönetimsel veri toplanmasında blockchain kullanacak.

Park açıklamasının devamında Seul yetkililerinin çoktan blockchain tabanlı yönetimsel hizmetlere geçtiğini ve bunlara e-oylama ile araba satışının da dahil olduğuna dile getirdi. Ünlü belediye başkanı daha önce de blockchain teknolojisine olan güvenini açıklamıştı. 2018 yılının sonlarında Seul içerisinde blockchain endüstrisini geliştirmeye yönelik 5 yıllık plan yayınlayan Başkan, 88 milyon dolarlık bir blockchain fonu oluşturmayı planlıyor.

Asya piyasasının bir kısmı kripto para birimleri konusunda şüpheci davransa da, konu blockchain olunca neredeyse tüm dünya yatırım yapmayı ve teknolojiyi keşfetmeyi sürdürüyor. Bu da teknolojinin ne denli gelecek vaat ettiğini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment