İngiltere’nin finansal regülatörü konumunda olan Mali Tutum Otoritesi(FCA), ülkedeki kripto para yatırımcılarının 2018 yılında hem kripto para hem de döviz odaklı dolandırıcılık yöntemlerine 34 milyon doların üzerinde para kaptırdığını açıkladı. Söz konusu açıklama 20 Mayıs tarihinde Financial Times tarafından da yayınlandı.

FCA’nın İngiltere ulusal dolandırıcılık ve siber-suç ile mücadele araştırma merkezinin verilerini esas alarak yaptığı açıklamalara göre, dolandırıcılara kaptırılan ortalama bireysel miktar 76.000 dolardan 18.500 dolara kadar düştü ve toplam kayıp da 14 milyon civarı geriledi. Yine de dolandırıcılık olaylarının sayısı %81 artışla 1.834’e kadar çıktı. Bu da dolandırıcılık girişiminin çok olmasına rağmen ya yatırımcının nispeten daha bilgili hale gelip çok yatırım yapmadığı,  ya da küçük vurgunlar planlandığı anlamına geliyor.

”Dolandırıcılar oldukça ikna edici ve bu yüzden yatırım yapmak istediğiniz firma hakkında her zaman kendi yatırımınızı yapın ve bunların gerçek olduğundan emin olun.”

FCA, dolandırıcıların özellikle sosyal medya kullanarak potansiyel yatırımcılara ulaştığını ifade etti. İngiltere’nin finansal regülatörü birçok dolandırıcılık yapısının sahte reklamlar ile ünlülerin resimlerini onların haberi olmadan kullandığını, bunun yanı sıra lüks saatler ve lüks arabaların da sıklıkla reklam malzemesi olduğunu ifade etti.