Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seyahat ve Gezi: Bitcoin İle Seyahat Edenlerin 4 Uğrak Noktası!

Son zamanlarda Bitcoin ile seyahat etme ve alışveriş yapma konusu ciddi bir artış yaşamakta. Dünyanın dört bir yanında kripto para birimlerinin özgürlüğünü ödeme konusunda da kullanabileceğiniz ülkeler mevcut.

Tabii ki kripto paralar ile ödeme yapılacak çok fazla ülke olmasına rağmen, bunların arasında en rahat alışveriş yapıp seyahat edebileceğiniz belli başlı yerler bulunmakta.

İsviçre

İsviçre halkı özellikle teknoloji, ticaret ve yenilik konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Ülkede şu an sayısız kripto para ve blockchain tabanlı işletme mevcut. İsviçre’ye giden seyyahlar, bir çok ürünü kripto paralar ile satın almanın yanı sıra, yerel ve şehirlerarası tren biletlerini bile Bitcoin ile satın alabilmekte.

Antigua ve Barbuda

Bu uzak karayip ada ülkesi, kripto para ile ödeme yapma konusunda yüz ölçümü kadar küçük değil. Ülkedeki mağazaların neredeyse yarısı Bitcoin kabul etmekte ve ülke hükümeti de geçtiğimiz günlerde vatandaşlık ödemeleri için Bitcoin’i kabul eden yasayı onayladı. Hükümet önderliğinde yapılan kripto girişimleri, gerçekten meyvesini veriyor gibi gözükmekte.

Amsterdam – Hollanda

Ülkenin yanı sıra direkt olarak Amsterdam, kripto para ödemeleri konusunda neredeyse bir çok yerden üstün. Amsterdam içerisindeki Schiphol Havalimanı içerisinde Bitconi ATM’si bulunan ilk Avrupa havalimanı olmuştu. Hollanda içerisindeki 23 kripto para ATM’sinin neredeyse yarısı Amsterdam içerisinde bulunuyor ve bunun yanı sıra otellerden restoranlara eczanelerden kırtasiyelere kadar bir çok yerde kripto para kullanmak mümkün.

Malta

Şu an için kripto para dostu ülkeler listelerinden hiçbiri, Malta olmadan tamam sayılmaz. Küçük Akdeniz ada ülkesi küresel kripto para ve blockhain teknolojisi merkezi olma konusunda çok şey başardı ve ciddi aşamalar kaydetti.

Güzel Akdeniz sahillerinin tadını çıkarıp kripto para ile güzel bir tatil yapmak isteyenler için Malta ciddi fırsatlar sunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment