Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shapeshift CEO’su, KYC Protokolüne Geçmesinin, Şirketi Olumsuz Etkilediğini Kabul Etti

Kripto para borsaları arasında kendisine farklı müşteri kitleleri belirleyen borsalar olması kadar doğal bir şey yok. Günümüz kripto para dünyasında madenci borsaları, kurumsal yatırımcı borsaları ya da sıradan kesime hitap eden borsalar bulabilmek mümkün. Bu borsa tarzlarının arasında en fazla dikkat çekenlerden birisi de, hiç şüphe yok ki, kayıt esnasında hiçbir bilgi istemeyen borsalar.

Shapeshift borsası da, bundan kısa bir süre önceye kadar yukarıda bahsettiğimiz borsaların belki de en iyisi ve en çok bilineniydi. Ancak şirket, geride bıraktığımız yılın son döneminde; bu politikasından vazgeçtiğini ve artık müşterilerinin kimlik bilgilerinin, platforma kaydolmak ve işlem yapabilmek için ‘şart’ olduğunu açıklamıştı.

Shapeshift’in yaptığı bu hamle, kripto para piyasasında ciddi tepki toplarken, daha sonra borsa için işlerin pek de iyi gittiğini söylemek mümkün değil. Yaşanan düşüş dolayısıyla 37 kişiyi işten çıkaran Shapeshift’in finansal durumuna ilişkin bir yazı kaleme alan şirketin CEO’su Eric Voorhees, KYC sistemine geçmelerinin işleri kötü etkilediğini kabul etti.

Voorhees, şöyle konuştu:

”Piyasanın düşüşü ve rekabetin artması bizim için zor bir sürecin habercisi oldu. Aynı zamanda regülasyonlara uyum göstermek için KYC sistemine geçiş yapmamız da birçok müşterimizi kaybetmemiz ile sonuçlandı. Bunu bekliyorduk ancak yine de bu bizi hem finansal hem de psikolojik olarak etkiledi.”

Shapeshift ekseninde 2019 yılının nelere gebe olacağını ise zaman gösterecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment