Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosu Bankacılık Başkanı Kripto Şirketlerine Verilen Ruhsatların Yeniden Değerlendirilmesini İstiyor

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, OCC’nin kripto para şirketlerine ruhsat vermiş olmasını, bu şirketlerin bankalar ile aynı standartta hizmet sunmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Senato Bankacılık Komitesi Bankası Brown, çarşamba günü Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Başkan Vekili Michael Hsu’ya bir mektup gönderdi.

Brown; şimdiye dek Paxos, Protego, Anchorage gibi koşullu tröst ruhsatı almış kripto para şirketlerinden örnek verip, OCC’nin aldığı bu karara yönelik endişesini dile getirdi.

“Güvenli olduğu mesajını veriyorlar”

Gerekli bankacılık standartlarını yerine getiren finans kuruluşları, OCC’den aldıkları tröst ruhsatını custody gibi hizmetler vermek için kullanabiliyor.

Kripto para şirketlerine ilişkin konuşan Brown, “Bu şirketler, OCC’den aldıkları onay, kullandıkları iş modelinin güvenli olduğunu garantiliyormuş gibi bir mesaj veriyorlar.” diyerek şu eleştiride bulundu:

“İşin aslında, dijital varlık sektöründeki belirsizlikler, fiyatlardaki volatilite, bireylerin kripto para piyasasının tamamı üstündeki orantısız etkileri düşünülürse, OCC bu kuruluşları geleneksel bankalar gibi regüle edebilecek bir konumda değildir.”

Ruhsatların yeniden değerlendirilmesini istiyor

Şimdiye dek koşullu ruhsat almış kripto para şirketlerinin uygun şekilde denetlenip denetlenmediğinin belli olmadığını söyleyen Brown, “Bu onaylar, bankacılık sisteminin güvenliğine ve istikrarına duyulan güveni zedeleyebilir.” dedi.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı, bu sebeplerle kripto para şirketlerine verilmiş koşullu ruhsatların yeniden değerlendirilmesini ve banka olmayan kuruluşlara verilecek yeni ruhsatların rafa kaldırılmasını talep ediyor.

Paxos, Protego, Anchorage üçlüsüne verilen koşullu ruhsatlar, ancak birkaç aylık incelemenin ve denetimin sonucunda tam ruhsata dönüştürülebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!