Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shevelev’e Göre Bitcoin Fiyatı 2021’de 70 Bin Dolara Çıkabilir

Bitcoin analistlerinden Artem Shevelev, Bitcoin fiyatının bundan bir yıl sonra 70 bin dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Artem Shevelev TradingView üzerinden bir grafik paylaşarak Bitcoin hakkındaki görüşlerini açıkladı. Bitcoin’in 2013 yılından beri sergilediği performansı değerlendiren Shevelev, BTC’nin bu süreç içerisindeki performansını yedi ana sürece ayırıyor. Shevelev, bu süreçlerden bazılarının tekrarlanması halinde Bitcoin’in yeniden uçuşa geçebileceğine inanıyor.

Fiyat Tahmini

Bitcoin’in gidişatını toplam yedi farklı başlık altında inceleyen Shevelev özellikle 2017’nin sonuna dikkat çekiyor. Bitcoin bu dönemde önündeki direnişi kırmayı başarmış, piyasadaki yeni yatırımcılarla birlikte de 20 bin dolar seviyesine kadar yükselmişti.

Shevelev’in paylaştığı grafik, Kaynak

Bitcoin fiyatı 20 bin dolara kadar yükseldikten sonra hızlı bir şekilde düşmeye başladı ve 3 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Fakat Shevelev geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu yükseliş sürecinin tekrarlanabileceğini düşünüyor. Shevelev bu noktada Bitcoin fiyatının 2021’de 70 bin dolara kadar çıkabileceğini ifade ediyor. Shevelev “Parabolic Rush Phase” olarak adlandırdığı 2017 sonrası dönemi şöyle özetliyor:

“Bitcoin 2017’nin başında önündeki direnişi kırdı ve yükselmeye başladı. Bitcoin yeni rekorlar kırmaya başladıkça piyasadaki yeni yatırımcıların sayısı da arttı ve BTC fiyatı hemen hemen 357 gün boyunca büyümeye devam etti. Bu süreç tekrarlanacak mı, BTC yeniden 20 bin doları geçecek mi? Tartışmaya açık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment