Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu Metaverse’ünün Detayları Belli Oldu: Dogecoin Kurucusu Tepkili

Shiba Inu ekibi, “SHIB : The Metaverse” başlıklı projenin detaylarını açıkladı.

30 Mart tarihinde Shiba Inu ekibinin paylaştığı blog yazısında, “SHIB : The Metaverse” başlıklı metaverse projesinin detaylarını açıkladı.

Shiba ekibi yaptığı açıklamada 100.595 sanal arsanın olacağını söyledi ve asların sırayla satışa çıkacağını belirtti. 4 Kategoride şeklinde olacak arsaların fiyatları 0,2 ile 1 ETH arasında değişecek ve sıralaması; Silver Fur, Gold Tail, Platinum Paw, Diamond Teeth şeklinde olacaktır.

Shiba Inu, yerel token’ının aşağı yönlü bir fiyat hareketi olmaması için fiyatı kendilerinden bağımsız bir kripto para birimiyle yaptıklarını açıkladı ve “Ekosistem token’ımızı kullanmak bir risk, çünkü yerel token’ımızı bozdurmamız gerekecek bu da aşağı yönlü bir harekete sebep olabilir.” dedi.

Shiba Inu 8 Şubat tarihinde resmi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, metaverse’de arazi almak isteyenlerin arasından elinde LEASH token’ı bulunduranlara öncelik sağlanacağı söylemişti.

Ayrıca arazi satın alan kullanıcılar pasif gelir elde edebilecek ve oyun içerisinde bulunan kaynaklardan toplayabilecek. Verilecek ödüllerin yakında geliştirici ekip tarafından açıklanacağı belirtiliyor.

Arazi sahipleri SHIB token’ı yakarak arsalarını yeniden adlandırabilecek. Shiba Inu metaverse’ünün, SHIB için katman-2 çözümü olan Shibarium’da geliştirileceği belirtildi.

Dogecoin Kurucusu Tepkili

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus 31 Mart tarihinde Twitter üzerinden, Shiba Inu’nun metaverse projesini eleştiren bir dizi paylaşımda bulundu.

Markus yaptığı açıklamada, projenin sadece para kazanmak amacıyla üretildiğini söyledi. Ayrıca Markus:

Her biri 0,2 ile 1 ETH arasında olan 100.000 sahte arazi satarak 300 milyon dolar toplayacaklar.

dedi ve Markus’a göre Menkul kıymet düzenleyicileri, Shiba’nın metaverse projesinde arazi alıp pasif gelir elde etmeyi düşünen insanlara karşı çıkabilir.

İlk popülerleştiği zamanlarda kendisinden “Dogecoin katili” olarak bahseden Shiba Inu, 2021 yılının ekim ayında Dogecoin’i kısa sürede olsa market değerinde geçmişti.

Shiba Inu’nun yerel token’ı SHIB, son yedi günlük periyotta bitcoin fiyatının toparlanmasıyla birlikte yaklaşık %13‘lük değer kazanırken son 24 saatlik periyotta %1’lik değer artışı yaşadı. Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinGecko verilerine göre 0,00002770 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!