Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yetkilisinden Bitcoin (BTC) İçin “Kumar” Benzetmesi

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, kripto paraları hedef alan açıklamasında Bitcoin’in (BTC) tamamen kumar olduğunu söyledi.

Panetta, 30 Mart tarihinde Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi toplantısında kripto paraların harcadıkları yüksek enerjiye göndermede bulunarak düzenleyicilerin Bitcoin gibi teknolojilere “daha az hoşgörülü” bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini söyledi.

Konuşması sırasında önceki toplantılarda Rusya’nın Bitcoin’i (BTC) “yaptırımlardan kaçınmak için bir araç olarak” kullandığını söyleyen Avrupa Birliği (AB) milletvekili Finlandiyalı Eero Heinäluoma‘nın bir sorusu üzerine Bitcoin gibi aktivitelerin tamamen kumar olduğunu ve yüksek miktarda enerji israfı yaptıklarını söyleyen Panetta;

Bitcoin gibi faaliyetlere müdahale etmeliyiz ve bu faaliyetlere karşı daha az hoşgörülü bir yaklaşım sergilemeliyiz. Ödemeler ve temettüler için kullanılamazlar. Sosyal bir rolleri yok. Arkalarında herhangi bir ekonomik faaliyet bulunmuyor. Zor olan bununla nasıl mücadele edileceğidir. Kesinlikle koordineli bir uluslararası çaba gerektirecektir.

açıklamalarında bulundu.

Komite, geçtiğimiz haftalarda kripto paralar için yasal bir çerçeve oluşturacak MiCA mevzuatında yer alan Bitcoin gibi Proof of Work (PoW) mekanizmasıyla çalışan kripto paralara yasak getirebilecek tartışmalı bir maddeyi oylamış ve reddetmişti.  AB milletvekilleri şimdi de anonim kripto işlemleri ve düzenlenmemiş kripto para borsalarının yasaklanmasına yönelik bir tartışma gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!