Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu (SHIB) Katman-2 Çözümü Shibarium Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Bazı yatırımcılar Shiba Inu (SHIB) katman-2 ölçeklendirme çözümü Shibarium’un haziran ayı içerisinde piyasaya sürüleceğini düşünüyor ancak bu pek olası gözükmüyor.

Son zamanlarda sürekli olarak Shibarium ile ilgili paylaşımlarda bulunan ve katman-2 çözümünün iyi şekillendiğine dair ipuçları veren Shiba Inu‘nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama‘nın, geçtiğimiz günlerde “laughs in Shibarium” mesajı ile paylaştığı GIF, yatırımcılar arasında Shibarium’un yakın zamanda piyasaya sürüleceği yönünde izlenimlere yol açtı.

Bazı Shiba Inu yatırımcıları, Shibarium’un bu ay piyasaya sürülmeye hazır olduğunu öne sürerken DangerSHIB adlı kullanıcı yaptığı paylaşımda, “Unification ekibi 8 Haziran Çarşamba günü ana sistem yükseltmesini yapacak. 48 saat boyunca test sistemi zorlanacak. Her şey yolunda giderse Shibarium cuma akşamı yayınlanacak.” yönünde tahminde bulundu.

Shytoshi Kusama, daha önce Shibarium’un değil Documentation sürümünün kendi içinde bir bütün olarak haziran ayında yayınlanabileceğini açıkladığından dolayı Shibarium’un haziran ayında piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Hem Shiba Inu hem de Unification ekibi Shibarium için henüz bir çıkış tarihi açıklamadı.

Shibarium’un önemi

Raporlar, Ethereum (ETH) blockchain’i üzerine inşa edilecek Shibarium sayesinde ağın yüksek işlem ücretlerini azaltacağını (Gas Fee) hatta neredeyse hiç işlem ücreti ödenmeyeceğini belirtiyor. Yatırımcılar bunun, SHIB’in ticaret hacmini artıracağını ve aynı zamanda birçok yeni yatırımcıyı da ağa çekeceğini düşünüyor.

Raporlar ayrıca Shibarium’un, SHIB tokenlarını yakmak için kullanılacak küçük bir işlem ücreti içereceğini iddia ediyor. Yatırımcılar, ekibin bu geliştirmeyi eklemesi halinde Shiba Inu’nun sahip olduğu yüksek arz miktarının giderek azalacağını ve fiyatın sürdürülebilir bir şekilde artacağını düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %3,1 değer kazanan Shiba Inu (SHIB), haberin kaleme alındığı sıralarda 0,00001116 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!