Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron (TRX), UST Çöküşünün Ardından USDD’yi Teminatlandırdı: Hibrit Bir Model

TRON (TRX), merkeziyetsiz algoritmik stablecoin’i USDD’yi TRON DAO rezervleri ile teminatlandırarak TerraUSD (UST) benzeri bir çöküşe karşı güvence altına aldı.

TRON, Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST’nin çöküşünün ardından 5 Haziran tarihinde, mayıs ayında piyasaya sürdüğü stablecoin’i USDD‘yi, TRON DAO rezervleri ile destekleyeceğini duyurmuştu.

TRON kurucusu Justin Sun, 6 Haziran Pazartesi günü yaptığı paylaşımla USDD‘nin artık TRON DAO‘nun Bitcoin (BTC), Tron (TRX) ve Tether (USDT) rezervleri tarafından desteklendiğini doğruladı.

Daha önce yaptığı açıklamada USDD’yi hibrit bir modele yükseltmek istediklerini söyleyen Justin Sun konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Planda bu vardı, ancak Terra/Luna kesinlikle hızlandırdı ve ekibimiz buna öncelik verdi. USDD’nin aşırı teminatlandırılmış olmasını istiyoruz, bu da piyasa katılımcılarının gelecekte bizi kullanma konusunda daha rahat olmasını sağlayacak.

Ekip, dün yaptığı duyuruda minimum %130 teminat sözü vermiş ve teminat oranı hakkında TRON DAO‘nun web sitesinde gerçek zamanlı güncellemeler yayınlanacağını söylemişti.  Başlangıçta sınırlı rezervlere sahip ve algoritmik olarak dolara sabitlenecek şekilde tasarlanan USDD, TRON DAO verilerine göre şu anda %226’lik bir oranla “aşırı teminatlandırılmış” durumda bulunuyor.

Bir TRON sözcüsüne göre USDD’yi destekleyen rezervler 10.500 Bitcoin (BTC), 240 milyon USDT ve 1.9 milyar TRX‘in yanı sıra bir yakım sözleşmesinde bulunan 8.29 milyar TRX‘i içeriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!