Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu (SHIB) Neden Yükseliyor: Teknik Analiz Güncel Destek ve Dirençler

Dogecoin’in ardından dünyanın en yüksek değere sahip meme token’ı olan Shiba Inu (SHIB), son 7 günlük periyotta %30’dan fazla yükseliş yaşadı. Sizler için Shiba Inu’nun teknik görünümünü inceledik.

Balina cüzdan hareketlerini inceleyen WhaleStats‘ın geçtiğimiz aylarda paylaşımda Shiba Inu’nun, en büyük 500 ETH balinası arasında dolar değerine göre en çok HODL” edilen kripto para birimleri arasında ilk sırada yer aldığını belirtmişti.

Yaklaşan Ethereum güncellemesiyle artan fiyattan kar alan yatırımcıların ve  Ethereum holderlarının Shiba Inu’ya geçiş yapmış olabileceği düşünülüyor. Yükselişin bu nedenle gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Shiba Inu’nun yakımlarını takip eden web sitesi Shibburn verilerine göre, piyasaya sürüldüğünde 1 katrilyonluk bir arzı bulunan kripto paranın 410 trilyondan fazlası yakıldı. Yaklaşık 31 trilyon SHIB’in de kilitli olduğu göz önüne alındığında piyasada baştaki arzın nerdeyse yarısı bulunuyor.

Shibburn, 14 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımda geçtiğimiz hafta 711 milyon, bugün yaptığı paylaşımda ise son 24 saatte ise 150 milyon SHIB’in yakıldığını söyledi.

Shiba Inu Teknik Analizi

Geçtiğimiz pazar günü %30’luk bir yükseliş performansı gösteren SHIB, düşen trendinden tepki almış gibi görünüyor. Aynı bölgede bulunan 200 günlük hareketli ortalamasının da altında kalan meme token, 0,000014 dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşayabilir.

200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kalması durumunda ise Shiba Inu’nun 0,00002050 dolar seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor. Bu seviyeleri de geçmesi durumunda SHIB, kısa vadeli bir ralli yaşayabilir.

Ancak 0,000014 dolar seviyelerinin de altına düşmesi durumunda 0,00001 dolar seviyelerine kadar gerilemesi mümkün görünüyor.

  • İçerikte yer alan veriler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!