Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu’da Yakım Hızı Yüzde 95 Düşerken 2,2 Trilyon SHIB Borsalara Aktarıldı

En popüler meme tokenlardan Shiba Inu (SHIB), satış baskısıyla karşı karşıya kalabilir. Balinalar, 2.2 trilyondan fazla SHIB’i borsalara aktardı.

Etherscan tarafından sağlanan veriler 2.2 trilyondan fazla SHIB’in toplamda 5 farklı işlem ile borsalara taşındı. Bu miktarın yaklaşık 82 milyon adeti direkt olarak Coinbase’e, 81 milyonu ise OKX’e aktarıldı. Bu işlemler, olası bir satış gelebileceği endişesiyle yatırımcıları tedirgin etti.

Aralık ayının başında benzer bir hareket görülmüştü. En büyük SHIB balinalarından biri o tarihlerde Coinbase’e 1 trilyon SHIB transfer etmiş ve fiyat üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratmıştı.

Öte yandan SHIB arzını azaltmaya yönelik çalışan “yakma mekanizması” için de işler iyi gitmiyor. Veri sağlayıcı Shibburn’e göre son 24 saat içerisinde SHIB yakım oranı %95 düştü. Geçtiğimiz kısa vadede, SHIB topluluğunun ortak çabaları yalnızca 2.000.000 kadar küçük bir miktarda varlığın yakılmasını mümkün kıldı. Bu, önceki 24 saatle karşılaştırıldığında yakma oranının %95’ten fazla düştüğü anlamına geliyor.

Shiba Inu fiyatı tüm bu manipülatif verilere rağmen kötü etkilenmiş görünmüyor. CoinGecko verilerine göre popüler meme kripto para son 24 saat içerisinde sadece %1 değer kaybetti ve 0,00000914 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Yorumculara göre borsalara aktarılan milyarlarca SHIB olmasına rağmen fiyatın kendini korumasının sebebi ise uzun zamandır beklenen Katman-2 (L2) ekosistem çözümü Shibarium’a dair detayların ortaya çıkması olabilir.

Yakın tarihte, Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Kusama Twitter hesabının açıklama kısmına “The Twelve Days of Christmas” şarkısına ait ifadeler ekledi. Bu da topluluğun nihayet Shibarium ya da Shibarium’un kendisi hakkında önemli haberler alacağı bir zaman çizelgesine işaret ediyor olabileceğine dair bir spekülasyonu ortaya çıkardı.

Eğer Kusama tarafından verilen bu mesaj söz konusu tarihi işaret eden bir şifre ise topluluk 25-26 Aralık‘ta önemli bir gelişmenin haberini alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!