Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu’nun Borsası ShibaSwap Bugün Açıldı

Shiba Inu ekosisteminde yer alan ve “Dogecoin katilinin” kendi merkeziyetsiz borsası olan ShibaSwap, 6 Temmuz günü hayata geldi. ShibaSwap; SHIB, LEASH ve BONE tokenlarının ortak buluşma noktası olacak.

Yatırımcılara, “sahip oldukları kıymetli kripto paraları, merkeziyetsiz kalmayı sürdürerek alıp-satabilecekleri güvenli bir yer sunma” misyonu ile tasarlanan ShibaSwap, bugün BONE token ile birlikte kullanıma açıldı.

Platformdaki idari süreçler için kullanılan ve ShibaSwap’in standart tokenı olan BONE, aşamalı olarak artacak ve maksimum 250 milyona ulaşacak bir arza sahip.

Köpek terminolojisine sadık kalındı

‘Köpek tokenı’ olarak anılan Shiba Inu’nun merkeziyetsiz borsası ShibaSwap, staking, likidite sağlayıcılığı gibi işlemleri bury, dig gibi isimler altında sunarak bu etiketi benimsemeyi sürdürüyor.

SHIB bury’leyip xSHIB alan veya yine SHIB dig’leyip SSLP tokenı alan Shiba kullanıcıları, katkıda bulundukları havuzdan verdikleri katkıyla doğru orantılı olacak şekilde Woof ödülü alabiliyorlar. Borsadaki fetch özelliği ile farklı tokenlar arasında swap yapılabiliyor.

CertiK, kendi sitesinde ShibaSwap için oluşturduğu profilde borsanın güvenlik denetimlerinin sürdüğü ifadesine yer verdi. “Shytoshi Kusama”, CertiK’in yanı sıra birkaç bağımsız denetimci ile daha çalıştıklarını ve geliştirici fonu için bir çok-imzalı (multi-sig) cüzdan kullandıklarını açıkladı.

İki haftalık bir likidite etkinliği düzenleniyor

Doğumu, ShibaSwap’in doğumu ile eş zamanlı olan BONE’un sirkülasyondaki arzı sıfırdan başladı ve önümüzdeki iki hafta boyunca sürecek olan likidite etkinliği ile yayılıyor olacak.

İlk bloktan başlamak üzere, havuz ödülleri için dağıtılmak suretiyle blok başına 1.000 tane BONE’un salınacağı açıklandı.  Etkinlik süresince her 13 saniyede bir, 1.000 tane BONE üretilecek.

BONE’un üretim hızı, bu sayının etkinlik sona erdikten sonra blok başına 100 olacak şekilde güncellenmesiyle birlikte aşamalı olarak düşürülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!