Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bakkt, Bitcoin Vadelileri İçin Tarih Belirledi!

Bitcoin vadeli işlem platformu Bakkt, bugün yaptığı bir duyuru ile fiziki Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya sürme planında büyük bir adım attığını açıkladı.


Bakkt CEO’su Kelly Loeffler Medium üzerinden yayınladığı bir gönderide, Bakkt’ın ABD’nin finansal regülatörlerinden CFTC ile ”yakın bir şekilde çalıştığını”, CFTC’nin ABD içerisindeki vadeli işlem sözleşmelerinden sorumlu birim olduğunu ve bu yaz Bitcoin vadelilerinin testine başlayacağını duyurdu.

Bakkt Temmuz Ayında Geliyor

Platformun tam piyasaya çıkış tarihi verilmese de, CEO Loeffler konu hakkında yaptığı açıklamada ”önümüzdeki birkaç hafta boyunca”  hem vadeli işlemler hem de Bitcoin depolama konusunda kullanıcı kabul testlerine (UAT) başlayacaklarının garantisini verdi ve platformun ”Temmuz ayında işlemlere başlayacağını” umduklarını dile getirdi.

”Müşterilerin, yerleşebilmek ve onların memnuniyeti için kurduğumuz alım satım ile depolama modelini test edebilmek için yeterli zamana sahip olduklarından emin olmak adına UAT’ı kullanmayı umuyoruz.”

 

Bakkt cephesinden gelen bu haber Bitcoin’i yeniden 7.500 dolar üzerine çıkardı ve BTC basın saati itibariyle 7.530 dolarla yükselişini sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Hasan
    Posted 16 Mayıs 2019 - 04:06 04:06

    Selam

Leave a comment