Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın En Büyük İkinci Borsası XRP ve Litecoin ETN’lerini Listeledi!

Cointelegraph’ın 13 Mayıs tarihinde aktardığı bir habere göre, Almanya’nın en büyük ikinci menkul kıymet borsası konumundaki Börse Stuttgart (SWB), iki kripto para endeksli ETN listeledi.

XBT Provider aracılığıyla piyasaya sürülen XRP ve Litecoin tabanlı ETN’ler, artık direkt olarak Börse Stuttgart üzerinde İsveç Kronu (SEK) ve Avro (EUR) paritesine karşı işlem görebilecek. SWB’nin kripto para ETN’lerini listelemesi temel olarak yatırımcıların XRP ve LTC’nin gelecekteki fiyat gelişmelerini borsada alınıp satılabilen menkul kıymet aracılığıyla takip edebilmelerini sağlıyor. Börse Stuttgart yetkilisi Jürgen Dietrich konu hakkında yaptığı basın açıklamasında bunun Almanya’da türünün ilk örneği olduğunu da vurguladı.

ETN’lerin borsa yatırım fonu olarak bilinen ETF’lerden en büyük farkı, toplanan paralarla fona mal alınmayıp, bunun yerine fonlama sağlanmasıdır. ETN’ler temel olarak yüksek kredi notuna sahip bankalar ya da finansal kuruluşlar tarafından ihraç edilir ve yatırımcının taban olarak alınan varlığın olumlu veya olumsuz getirisini takip edebilmesini mümkün hale getirir. LTC ve XRP tabanlı ETN’ler Orta Avrupa Saati’ne göre 08:00 ile 22:00 arasında alınıp satılabilecek.

Börse Stuttgart özellikle 2018 yılının yarısından itibaren yaptığı gelişmelerle kripto para sektöründe adından sıklıkla söz ettirmeye başladı ve en son duyurulan gelişme de bunun bir kanıtı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment