Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bakkt Bitcoin Vadelilerinin Piyasaya Çıkışı 2019’a Ertelendi!

Kripto para piyasası özellikle Kasım ayının başından beri çok sert bir düşüş yaşamaktayken, bir çok kişi umudunu Aralık ayında piyasaya çıkması beklenen Bakkt platformunun Bitcoin vadeli işlemlerine bağlamıştı. Ancak görünüşe göre kripto para sektörünün Wall Street‘ten beklediği pump, biraz daha beklemek zorunda.

Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından NYSE‘nin sahibi olan Intercontinental Exchange (ICE), bugün yaptığı yeni bir açıklamada çok beklenen Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya çıkmasını en azından 24 Ocak 2019 tarihine kadar ertelediğini duyurdu.

ICE tarafından yönetilen Bakkt platformunun piyasaya süreceği Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmeleri 12 Aralıkta piyasaya çıkacak şeklinde yüksek bir beklenti oluşturmuş ve kurumdan da bu şekilde açıklama yapılmıştı. Bakkt’ın sunmayı planladığı vadeli işlemler, CBOE ve CME‘nin sunduklarından da farklı ve ilk olma özelliği taşımaktaydı.

Bakkt, Eylül ayında yaptığı duyuruda ”ilk fiziki (hesaben) teslimatlı vadeli işlem sözleşmelerinin” piyasaya sürüleceğini duyurduktan sonra çok büyük bir ilgi toplamıştı. Bunun yanı sıra ABD’li yatırımcılara ilk defa düzenlenen geleneksel bir borsada BTC vadelisi alım satım fırsatı verecek olması ile de ciddi bir ‘hype’ oluşturdu.

Gecikmenin Sebebi Ne?

ICE yaptığı açıklamada gecikmenin sebebi olarak firmanın BTC depolama ve vadeli işlem piyasasını açmadan önce daha fazla müşteriyi çekmek için ek süreye ihtiyacı olduğunu vurguladı. ICE’nin gecikme kararı alırken piyasada son haftada yaşanan düşüşü göz önüne aldığını ifade etmek, pek de yanlış bir ifade olmayacaktır.

Bunun yanı sıra Crypto Trader’ın ünlü sunucusu Ran NeuNer de, bunun ”olabileceğini tahmin etmiştim” ifadesi ile bir çok kripto para topluluğu üyesinin de hissiyatını paylaştı.


Analistler Bakkt’ın Aralık 12 tarihinde piyasaya çıkacak ürününün, Bitcoin‘i düştüğü yerden kaldırabileceğini öne sürmekteydi ancak görünüşe göre bu artık mümkün değil. Fundstrat‘ın ünlü ismi Tom Lee de yakın zamanda yaptığı açıklamasında Bitcoin fiyatının 2018 yılının sonuna kadar 15.000 dolara çıkacağını ve bunun olması için kurumsal yatırımcıların katkı sağlaması gerektiğini ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment