Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya’daki Otoriteden Lisanssız Çalışan Kripto Para Şirketleri Hakkında Uyarı

İtalya‘daki finans otoritesi, kripto para sektöründe faaliyet gösteren birkaç şirket hakkında uyarıda bulundu.

İtalya’da Uyarı Bildirisi

İtalya’da insanları kripto para yatırımı yapmaya veya kripto para madenciliğine başlamaya teşvik eden bazı şirketlerin lisanssız hareket ettiği ortaya çıktı. Ülkenin finans otoritesi, vatandaşlardan gelen çeşitli şikayetler sonrasında bu platformları araştırmaya başladı.

Yapılan araştırmalar sonucunda bu şirketlerin herhangi bir lisansa sahip olmadıkları iddiası netlik kazandı. Commissione nazionale per le societa e la Borsa (CONSOB) tarafından hakkında uyarı yayınlanan şirketlerden birisi Richmond Investing. Bu şirket çeşitli varlıklar üzerinden yatırım yapma imkanı sunduğunu iddia ediyor ve yatırımcılara ciddi karlar vaat ediyor.

İtalya’daki finans otoritesinin kara listesinde yer alan şirketler arasında Crypton Ltd, Cryptoforce Ltd gibi şirketler de bulunuyor.

İtalya’daki düzenleyiciler kripto para sektörünü çok daha yakından taki etmeye başladılar. Finance Magnates gibi kaynaklara göre bu durum, Avrupa genelindeki tutumun bir yansıması.

İtalya şu ana kadar bazı şirketlerin dijital paralar üzerinden hizmet sunmasına onay verdi. Ancak ülkedeki düzenleyiciler, bu konuyla ilgili hala kesin bir karar alınmadığını vurguluyor ve şirketleri önceden uyarıyorlar.

Ülkedeki düzenleyiciler ayrıca Avrupa’daki diğer düzenleyiciler tarafından kara listeye alınan şirketleri de araştırıyorlar. CONSOB, yayınladığı uyarı bildirisinde yatırımcıları son derece dikkatli olmaya çağırıyor.

İtalya’daki finans piyasalarını düzenlemekle yükümlü olan CONSOB, attığı adımlarda öncelikle yatırımcı güvenliğini gözetiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment