Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı Bitcoin Manipülasyonlarını Araştırıyor, Tether Mercek Altında

ABD‘deki Adalet Bakanlığı (DOJ), kripto para piyasasının en tartışmalı koinlerinden USDT’nin üreticisi Tether hakkında yeni bir soruşturma başlattı. CCN tarafından yapılan habere göre DOJ, Tether’ın Bitcoin fiyatını manipüle edip etmediğini öğrenmek istiyor.

Tartışmalı Tether Konusu

Bloomberg ve CNN gibi kaynaklara göre kripto para piyasasındaki manipülasyonları araştıran ABD savcıları, Tether’ı ve Bitfinex’i incelemeye başladılar.

Sirkülasyonda 1.8 milyar adet tokenı bulunan Tether, ürettiği her bir USDT’yi bire bir oranda dolar ile desteklediğini iddia ediyor.

Şirketin ortak bankası, bundan bir süre önce yayınladığı açıklamada Tether’ın hesabında USDT’leri desteklemeye yetecek kadar dolar olduğunu doğruladı. Ancak bazı avukatlar, Deltec Bank tarafından yayınlanan bu açıklamanın bankayı her türlü yasal yükümlülükten kurtardığını söylüyorlar.

Tether’a yakınlığıyla bilinen Bitfinex, kripto para sektörünün belki de en çok eleştirilen borsalarından biri durumunda. Özellikle Teksas Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışma, Bitfinex ile Tether ortaklığı hakkında çeşitli soru işaretleri doğurdu.

Bakanlıktan Tether Soruşturması

ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) geçtiğimiz yılın sonlarında Tether’a ve Bitfinex’e ayrı ayrı celp kağıdı gönderdi. CFTC’nin bu araştırmasına artık Adalet Bakanlığı da dahil oldu ve bu iki kuruluş artık işbirliği yapacak.

Teksas Üniversitesi’nde Tether hakkında yapılan araştırmayı yürüten profesörlerden John Griffin’in de CFTC’ye bu konuda danışmanlık yaptığı belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı’nın Bitcoin fiyatındaki manipülasyonları tam olarak ne kadar detaylı bir şekilde araştıracağı henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment