Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Moro: 1.000 Dolardan BTC Alan Yatırımcılar, Ellerindekini Satmaya Başladı

Önde gelen over-the-counter (OTC) kripto trading platformlarından birisinin CEO’su olan Michael Moro’ya göre, 2017 yılının ilk zamanlarında Bitcoin satın almış kişiler bile şimdi ellerindekini satmaya başladı.

The Block kaynağına konuşan Genesis Global Trading CEO’su Moro, kurumsal yatırımcılara Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi kripto para alım satım erişimi sağlamaktaydı. Moro yeni yaptığı açıklamada Bitcoin’in 1.000 dolar olduğu zamanlarda piyasaya giren büyük isimlerin bile şimdi satmaya başladığını vurguladı.

”2017 yılının başlarında (Bitcoin) satın almış kişilerin, bugün ilk defa bunları sattığını görüyoruz.”

Moro bunun yanı sıra 2017 yılının ilk çeyreğinde piyasaya giren Bitcoin yatırımcılarının çoğunluğunun da yaptıkları kripto para yatırımından mevcut piyasa fiyatına göre sıfır kazanç elde etme seviyesine düştüğünü ifade etti.

Bitcoin 4.300 Dolara Kadar Geriledi

20 Kasım tarihinde ikinci bir düşüş dalgasının etkisine giren kripto para sektöründe başı yine lider kripto Bitcoin çekmekte. Bitcoin, geçtiğimiz hafta bu tarihte 6.500 dolar seviyelerindeyken, gün içerisinde 4.300 dolara kadar indi ancak daha sonra sıçrama yaptı ve 4.700 dolara kadar çıktı. Daha sonra gelen haberi ise BTC’nin kısa süreli 4.500 dolara inmesine neden oldu. Bitcoin basın saatine göre ise 4.593 dolardan işlem görmekte.

Özellikle Bakkt platformunun 12 Aralık tarihinde piyasaya süreceği Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya bir nebze canlılık getireceği düşünülmekteydi ve yeni gelen haber BTC’yi kısa bir düşüşe geçirmeye yetti. Bakkt haberi kesinlikle olumsuz olsa da, BTC’nin söz konusu 4.500 düşüşü sonrası tekrar hafif bir kıpırdanma yaşayıp yükseliş yaşaması ve 4.593 dolara çıkması aslında ayı piyasasının etkisinin çok minimum düzeyde azaldığının ve yeşil günlerin başlayabileceğinin sembolü olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment