Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Beklenen Bitcoin ETF Başvurusu Geri Çekildi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından açıklanan bildiriye göre, Bitcoin ETF’sinin listelenebilmesi için kural değişikliği başvurusu yapan CBOE BZX Exchange, yaptığı başvuruyu geri çektiğini açıkladı. Söz konusu kural değişikliğinin onaylanması durumunda VanEck ve SolidX destekli Bitcoin ETF’si ABD piyasalarında işlem görebilecekti.

SEC yetkilisi Eduardo Aleman tarafından yayınlanan bildiriye göre, CBOE 22 Ocak tarihinde başvuruyu geri çekme isteğinde bulunmuş ve ilgili kural değişikliği başvurusu 23 Ocak tarihi itibariyle geri çekilmiş. Bitcoin ETF’si onayı için en güçlü aday olarak görülen VanEck ile SolidX  firmalarının teklifi de bu gelişme ile suya düşmüş sayılıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu daha önce birden fazla Bitcoin ETF’si başvurusunu reddetse de, VanEck tarafından yapılan başvuruyu defalarca ertelemiş ve son onayı 27 Şubat tarihine kadar geciktireceğini duyurmuştu. İddialara göre ABD hükümetinin kapalı olması Bitcoin ETF’sinin otomatik olarak onaylanabileceği ihtimalini doğursa da, avukatlar bunun tam tersini düşünmekte.

VanEck Tekrar Başvuru Yapmayı Düşünüyor

SEC tarafından yapılan açıklamada başvurunun geri çekilme nedeni açıklanmadı ancak bazı menkul kıymet avukatları hükümetin kapalı olmasının ETF’nin reddedilme şansını arttırdığını ve firmanın reddedilmek yerine yeni bir başvuru ile şansını deneyebileceğini vurgulamakta.

Bunun yanı sıra başka bir iddiaya göre de VanEck CEO’su Jan van Eck Çarşamba günü yaptığı açıklamasında başvurunun daha sonra SEC ile yapılacak görüşmelerin devamında tekrar yapılabileceğini vurgulamış.

ABD hükümetinin kapalı olması sadece Bitcoin ETF kararını değil, bunun yanı sıra piyasaların heyecanla beklediği başka bir platform olan Bakkt’ın hizmet vermesini de geciktiriyor. Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisinin işletmecisi ICE tarafından desteklenen Bakkt, CFTC onayı olmadan hizmet vermeye başlayamıyor ve firma buna rağmen 182 milyon dolarlık fon toplayıp platformu neredeyse hazır hale getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment