Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoskinson: Aralık 2017’deki Performansı 10 Yıl Sonra Yeniden Görebiliriz

Cardano‘nun (ADA) kurucularından Charles Hoskinson, kripto para piyasasındaki düşüş ve piyasanın geleceği hakkında konuştu.

Birkaç gün önce düzenlenen bir kripto para etkinliğine katılan Hoskinson, kripto paraların mevcut durumları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına öncelikle piyasanın Aralık 2017’deki durumundan bahsederek başlayan Hoskinson, o dönemler yaşanan yükselişin oldukça istisnai olduğunu belirtti. Öyle ki, Hoskinson’a göre kripto para piyasasının tekrardan o seviyelere çıkmaları 10 yıl bile sürebilir.

Kripto paraların yükselişini Amazon gibi şirketlerin yükselişine benzeten Hoskinson, bu sürecin çok hızlı bir şekilde ilerlemeyeceğini ve ağır ağır işleyeceğini düşünüyor:

“2017 sonundaki performansı yeniden görmek için 11-12 yıl beklememiz gerekebilir ama kripto para piyasası o dönemlerde artık bambaşka bir hale bürünmüş olur. Milyonlarca, belki de milyarlarca kişi kullanımı kolay ürünlerden faydalanıyor olur.”

Hoskinson’a göre kripto para piyasasının büyümesine katkıda bulunacak ana şeylerden biri kurumsal yatırımcılar. Kendisinin açıklamalarına göre Wall Street’teki yatırımcıların büyük bir kısmı yeni yatırımlar yapmanın peşinde. Kripto para şirketlerinin görevi ise bu yatırımcılara yeni imkanlar sunmak.

Hoskinson, kurumsal yatırımcılarla birlikte hem piyasadaki likiditenin artacağını hem de piyasanın yasal olarak daha fazla yol katedeceğini düşünüyor:

“Kurumsal yatırımcılar bu konuda çok seçiciler. Bu yatırımcılar gayet akıllılar ve oldukça gelişmiş ticaret araçları kullanıyorlar. Bu kişiler türevlere, opsiyonlara yatırım yapıyor, açık satış yapıyorlar. Eğer kripto para piyasasında bu gibi şeyler olursa artık fiyat dalgalanmalarından kurtulabiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment