Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber, Airbnb ve SpaceX Gibi Firmaların Senetleri, Tokenize mi Oluyor?

Kripto para girişimleri Ziliqa ve MaiCoin bir araya gelerek merkezi bir senet token borsasını, Singapur’da kurma kararı aldı. Temel olarak Blockchain teknolojisinin prensiplerini, geleneksel hisse senedi sınıfına empoze etmeyi amaçlayan ‘Hg Exchange’ ismindeki borsanın; hem token sahipleri, hem alıcılar, hem satıcılar hem de piyasa yapıcılar için bir uğrak nokta olması amaçlanıyor.

Uzak Doğu’da geleneksel finans endüstrisi ile kripto para piyasalarını birleştirmeyi amaçlayan bu platform, bu sayede de bir devrim yapmayı ve ciddi bir başarı elde etmeyi amaçladığını ifade ediyor.

Konuyla ilgiliyapılan resmi basın açıklamasında; şu ifadelere yer verildi:

”Hg Exchange sayesinde çok kaliteli ve iyi bir yükseliş yaşayan girişimlere ek olarak; 10 milyar dolardan fazla değere sahip olan Uber, Airbnb, Space X ve Grab gibi firmalara da erişim sağlayacak.”

Yine Ziliqa ile birlikte bu işe girmiş olan MaiCoin’in CEO’su Alex Liu, bu iş modelinin son derece başarılı olabileceğine vurgu yaparken, yaptığı açıklmasında şunları söyledi:

”Bu iş modeli gerçekten de likiditesi yeterli olmayan senetlere ciddi bir güç katabilir. Daha önce fazla likit olmayan senetler, Blockchain teknolojisi ile son derece likit hale gelebilir.”

Yine işin içindeki Ziliqa’dan yapılan açıklamada ise şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Xinshu Dong; Blockchain teknolojisinin bu sektöre çok daha iyi bir standardizasyon getireceğinin ve maliyetleri düşüreceğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment