Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Binance’ın Twitter Hesabı Dolandırıcıların Eline Geçti

Lider kripto para borsalarından Binance’in ve Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun (CZ) resmi Twitter hesapları dolandırıcıların eline geçti.

Binance’in Hesapları Ele Geçirildi

İlk başta yukarıdaki tweet’in atıldığı ve 1,1 milyon takipçili Binance resmi hesabının ele geçirildiği görüldü. Bunun üzerine CZ kendi hesabından uyarıda bulunup Binance hesabının hacklendiğini belirtti. Saldırganlar ise kullandıkları yöntemle CZ’nin Twitter hesabını da ele geçirerek bu hesaptan da benzer bir gönderi paylaştı.

YouTube ve benzeri platformlarda yapılan söz konusu dolandırıcılık yöntemi, yatırımcıların bedava Bitcoin alma umuduyla zararlı linklere tıklamalarını veya dolandırıcıların hesaplarına kripto para göndermelerini içeriyor.

Yukarıdaki tweet’lere bakıldığında Cryptoforhealth olarak görülen internet sitesinin dolandırıcılara ait olduğu görülüyor. Siteye girildiğinde 0,1 BTC’ye 0,19 BTC, 0,2 BTC’ye 0,38 BTC ve bunun gibi katbekat fazla BTC verileceğinin vaat ettiği görülmekte.

Bu kripto para sektörünün çok bilinen dolandırıcılık yöntemlerinden birisi ve kullanıcıların hiçbir şekilde bu hesaplara Bitcoin GÖNDERMEMELERİ gerekiyor.

Diğer Kripto Para Borsaları da Tehlikede

Binance’in yanı sıra Coinbase, Gemini, Kucoin gibi kripto para borsalarının da Twitter hesaplarının ele geçirildiği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment