Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bir Stabil Koin Projesi Daha! Bu Sefer Arkasında Circle Var

Circle Internet Financial Ltd.’nin yeni bir stabil koin projesi hazırlığında olduğu öğrenildi. USD Coin adı verilecek olan bu yeni koin ile ilgili ilk haberi ise Bloomberg yaptı. 

Centre adı verilen ve Bitmain ile onun iştiraklerini içeren bir konsorsiyum olan platformun stabil koinin yatırma ve çekme işlerinde görev yapacağı belirtildi. Circle kurucu ortakları Jeremy Allaire ve Sean Neville, yaptıkları basın açıklamasında şunları söyledi:

”Circle’ı 5 yıl önce kurduğumuz ilk gün, kripto para sektörünün böylesi bir projeye ihtiyaç duyduğu noktasında ekip olarak hemfikirdik. Hem kolay, hem şeffaf hem de daha hızlı olacak bu sistemin sektörü geliştireceğini düşündük. Güvenlik, kalite ve maaliyet etkin bir proje geliştirmek istiyoruz.”

Circle, ilk olarak USD coin projesini Mayıs ayında duyurmuş ve fonlama turunda Bitcoin madencilik devi Bitmain zirveye oturmuştu. Bitmain’in bu projeye büyük ilgi gösterdiği biliniyor.

Bitmain ile birlikte, USD Coin’e destek gösteren çok sayıda dev firma olduğu ifade ediliyor. Açılış turunda USD Coin’e tam 30 farklı şirket ve iştirak destek verirken, Bitmain ile birlikte aralarında ilk 10 kripto para borsalarından olan OKEx ve Digi Finex de destek vermişti.

USD Coin’in yakın dönemde merkezi olmayan kripto para borsaları olan Paradex ve IDEX’de listelenmesi de bekleniyor. Koin, ayrıca Coinbase, Bit Go, Ledger ve İm Token cüzdanlarının da destek kapsaması altında yer alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment