Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bitcoin ETF Başvurusu Geri Çekildi!

17 Eylül tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, en güçlü Bitcoin ETF adaylarından birisi olarak görülen CBOE BZX, VanEck/SolidX Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu Salı günü geri çekti.

Bitcoin ETF’sinin Geri Çekilme Sebebi Belli Mi?

VanEck SolidX Bitcoin Tröst’ün hisselerini halka açık bir şekilde listeleyebilmek için yapılması gereken kural değişikliği başvurusu olarak da bilinen Bitcoin ETF başvurusu, daha önce defalarca reddedilmiş ve yine bir kere firma tarafından ABD içerisindeki hükümetle ilgili sorunlardan dolayı geri çekilmişti. SEC en son yaptığı ertelemede bütün erteleme haklarını doldurdu. ABD’li regülatörün bundan dolayı 18 Ekim tarihine kadar son bir karara varması gerekmekteydi.

Aslında VanEck bundan bir hafta önce kalifiye kurumsal alıcılara (en az 100 milyon dolarlık varlığı veya yatırımı olanlar) 144A isimli kural sayesinde Tröst hisseleri satmaya başlamıştı. Söz konusu satış Bitcoin ETF’sinin limitli bir versiyonu olsa da, kesinlikle büyük bir ilerleme olarak görülmekteydi.

VanEck’in kripto paralardan sorumlu ismi Gabor Gurbacs ise yapılan geri çekmeden sonra da Bitcoin ile Bitcoin odaklı finansal yeniliğe kendilerini adamaya devam edeceklerini ve ETF’nin hala kendileri için en üst düzey öncelik olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment