Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi: Facebook’un Dijital Parası Mevcut Düzeni Değiştirecek

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Facebook’un dijital para projesi Libra hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya devinin dijital parası hakkında konuşan Coeure, Libra’nın mevcut finans sistemini değiştirebileceğini düşünüyor.

Libra Etkisi

Facebook’un dijital para projesi hakkında çeşitli açıklamalar yapılıyor. Bundan kısa bir süre önce Fransa Maliye Bakanı konu hakkında konuşmuş ve Libra’nın özellikle devletler için olumsuz olabileceğini söylemişti.

Buna benzer bir yorum şimdi de Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Coeure’den geldi. Ancak Coeure, Libra’nın tam anlamıyla “olumsuz” bir etki bırakacağını söylemiyor.

Libra gibi dijital para projelerin “hızla gelişen teknolojilerden, değişmekte olan tüketim alışkanlıklarından ve küreselleşmeden kaynaklandığını” söyleyen Coeure, bu gibi projelerin

”Mevcut sistemi öyle ya da böyle değiştireceğini” vurguluyor.

Coeure ayrıca Dünya genelindeki merkez bankalarının Libra gibi projelerden ders çıkarmaları gerektiğini düşünüyor. Çünkü kendisinin açıklamalarına göre bu gibi projelerin ortaya çıkması, mevcut sistemin gitgide yetersiz kalmaya başladığının bir göstergesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment