Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Hindistan’ın Bitcoin Cüzdan Uygulaması Bütün Rupi İşlemlerini Durdurdu!

Hindistan’ın en popüler Bitcoin cüzdan sağlayıcısı olan Zebpay, 4 Temmuz 2018 tarihinden itibaren bütün Hindistan rupisi alım ve çekim işlemlerini durdurduğunu duyurdu.

 3 Temmuz tarihinde Hindistan Yüksek Mahkemesi (SC), Hindistan Rezerv Bankası (RBI) ve Hindistan İnternet ve Mobil Birliği (IAMAI) arasındaki davanın bir süredir merakla beklenen kararını vermişti. Hindistan’daki kripto para topluluğu SC’nin RBI kararının devamına karar vermesi sonrası adeta yıkıldı. RBI’nin yayınladığı genelgeye göre bankaların ülke çapındaki bütün kripto para borsaları ile olan ilişkilerini kesmesi gerekiyordu.

Ancak yine de yayınlanan genelge gereği bu yasak, 5 Temmuz Perşembe günü tam olarak devreye girecek.

Mahkemenin verdiği bu karardan önce Zebpay, 21 Haziran tarihinde kendi Twitter hesapları üzerinden bir gönderi yayınlamış ve Hindistan rupisi çekim işlemlerinin durdurulabileceği ihtimali hakkında uyarılarda bulunmuştu.

 ”Lütfen, Zebpay’in bu tarz bir çekim işlemine olanak sağlayan bankacılık hizmetlerine erişimi olmadığı sürece, rupi çekimi yapamayacağınızı göz önünde bulundurun. Ayrıca, Zebpay’e sağlanan bankacılık hizmetlerinin aksamaya uğraması durumunda, Zebpay’den herhangi bir tazminat talep etmeyeceğinizi ve sahip olduğunuz rupi bakiyesi, işlemleri, ticareti, yatırma veya çekme işlemi hakkında, Zebpay ya da başka herhangi bir tarafın, rupiye ilişkin herhangi bir fiil ya da ihmalinden kaynaklanan her türlü etki ve / veya zarara ilişkin tüm iddia, yargılama, masraf, harcama ve eylemlere karşı her zaman bağımsız ve suçlanamaz olduğunu kabul etmiş oluyorsunuz.”

Borsa bu açıklama paralelinde şöyle bir bildiride daha bulunmuştu:

”Zebpay’in banka hesaplarının iptal edilmesi durumunda, rupi yatırma ve çekme işlemlerinin imkansız hale geleceğini unutmayın. Bu durum rupi üzerine endeksli kripto para ticaretini imaknsız hale getirebilir, veya en azından ciddi bir fiyat hareketliliğine sebep olabilir. Eğer elinizdeki rupilerinizi Zebpay hesabında tutmak istiyorsanız, bu, göz ardı etmemeniz gereken bir unsur.”

Bakalım bu durum ilk olarak Hindistan kripto para tüccarlarını, sonra da genel olarak kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment