Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siemens Blockchain’in Enerji Sektöründeki Kullanımını Arttırmak İstiyor

Siemens, Blockchain gibi dağıtılmış defter teknolojilerinin (DLT) enerji sektöründeki kullanımını arttırmak istiyor.

Şirketin geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusuna göre Siemens’e bağlı iki farklı enerji departmanı, bu amaç doğrultusunda Blockchain tabanlı yeni bir enerji platformuna dahil oldu.

Siemens’e bağlı Enerji Yönetimi ve Elektrik Üretim Servisi departmanları Energy Web Foundation (EWF) adlı açık kaynaklı bir Blockchain platformuna katıldılar. EWF, enerji sektörüne çeşitli yenilikler getirebilmek için 2017 yılında kuruldu.

Siemens yetkilileri Blockchain teknolojisinin enerji sektörünü ciddi şekilde geliştirebileceğine inanıyorlar. Şirketin yayınladığı duyuruya göre bu teknoloji piyasadaki müşterilerle enerji üreticilerini doğrudan birbirine bağlayabilir.

Şirket yayınladığı açıklamada ayrıca halihazırda Blockchain teknolojisini kullandığını belirtti. Siemens, enerji tüketimini optimize edebilmek için mikro şebekelerden ve Blockchain teknolojisinden yararlanıyor.

Siemens bundan iki yıl önce ABD merkezli startuplardan LO3 Energy ile işbirliği yapmaya başladı. Bu işbirliğinin amacı, yerel enerji tüketicileriyle yine yerel enerji üreticileri arasında mikro şebekelerden ve Blockchain’den faydalanarak bir bağ kurmak. Brooklyn’de denenen bu proje sayesinde artık elektrik yerel şebekeye geri aktarıldı.

Siemens Finansal Hizmetler (SFS) departmanı bundan birkaç ay önce banka garantileriyle alakalı bir Blockchain projesine katıldı. İngiltere merkezli dev bankalardan Standard Chartered tarafından tasarlanan bu projede R3 Corda teknolojisi kullanılıyor.

Blockchain teknolojisinin enerji sektöründeki kullanımı git gide artıyor. Bundan bir süre önce Singapur merkezli SP Group da güneş enerjisi ticareti yapabilmek için Blockchain’i kullanmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment