Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Suudi Arabistan, Kendi Kripto Para Birimini 2019 Yılının Ortalarında Piyasaya Sürecek

Kripto para birimleri ilk çıktığı yıldan bu yana çok büyük gelişmeler elde etti. Dünya çapında çeşitli ülkelerin kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi düşünmesi bile, bunun kanıtı olarak gösterilebilir. Ancak ne yazık ki bu çok kolay ve basit bir süreç değil ve eyleme geçirilmeden önce bir çok konunun ele alınması gerekiyor. Bu yolda ilerlemeye devam eden Suudi Arabistan ise, kendi kripto para birimini 2019 yılının ortalarında piyasaya sürebilir. Söz konusu kripto para birimi dünyanın en varlıklı merkez bankalarından birisi olan Suudi Merkez Bankası tarafından desteklenecek. Bunun yanı sıra kripto para biriminin arkasındaki çalışma grubu, hala kripto para biriminin piyasaya olan etkisini araştırmakta.

Suudi Arabistan ve Kripto Paralar

Bitcoin’in elde ettiği başarı tabii ki boşa gitmedi. Son zamanlarda yaşanan düşüşe rağmen, kripto paraların ve Bitcoin’in sahip olduğu potansiyel hala dünyanın dört bir yanından yeni kurumları ve devletleri çekmeye devam ediyor. Kripto paraların yanı sıra, nakitsiz bir toplum oluşturmak da şu sıralar bir çok ülkenin gözdesi konumunda. Bu da hükümetlerin ve merkez bankalarının gelişimden geri kalmaması için yeni adımlar atması gerektiği anlamına gelmekte ve merkez bankası destekli bir kripto para birimi oluşturmak da, ihtiyacı tam olarak karşılayabilir.

Şu sıralar Arabistan içerisinde böyle bir kripto para projesi geliştirilmekte ve bunu bizzat ülke ile Birleşik Arap Emirlikleri yürütüyor. Şu an söz konusu proje hakkında çok bir şey bilinmese de, Argaam kaynağının aktardığına göre bunun piyasaya 2019 yılının ortalarında çıkması oldukça muhtemel. İddialara göre bu ilk olarak belirli bankalar tarafından desteklenecek ve zamanla halka açılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment