Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siemens’ten Yeni Blockchain Hamlesi

Alanının en büyük isimlerinden biri olan Siemens Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni araştırmalar yapmaya başladı. Şirket bu teknolojiyi ulaşım sektöründe kullanmayı düşünüyor.

Forbes tarafından yapılan habere göre küresel otomasyon devlerinden Siemens, Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir çalışma yapmak için kolları sıvamış durumda. Şu ana dek bu teknolojiyle ilgili birkaç farklı araştırma yapan şirket Blockchain’i araç paylaşımı (belli bir süreliğine araç kiralamak gibi) için kullanmak istiyor.

Şirketin Blockchain teknolojisi tam olarak ne şekilde kullanacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu konu hakkında belli başı ipuçlarına sahibiz. Siemens’in Blockchain departmanından sorumlu olan Andreas Kind, konu hakkında yaptığı açıklamalarda araç paylaşım sistemlerinde birkaç farklı sorun olduğunu, bunlardan birinin de yakıt kartlarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Kind tarafından yapılan açıklamalara göre yurt dışındaki Zipcar gibi platformlardan araç kiralayan kişiler genelde yakıt dolumu konusunda sorun yaşayabiliyorlar. Bunun sebebi ise arabayla birlikte gelen yakıt kartının yalnızca beli başlı istasyonlarda kullanılabiliyor olması. Ayrıca bu kartların çoğu zaman çalındığını da belirtmek gerekiyor.

Bu sorunlara değinen Kind, Blockchain teknolojisiyle birlikte bu durumun çözülebileceğine inanıyor ve şu açıklamayı yapıyor:

“Bu durum hem sürücüler için hem şirketler için kötü. Çünkü bu yakıt kartları çalınıyor ve İnternet’te satılıyorlar. İşte tam da bu gibi durumlarda birbirine güvenmeyen partileri bir araya getirecek bir teknolojiye, Blockchain’e ihtiyaç duyuyorsunuz.”

Siemens Blockchain teknolojisini ulaşım sektörünün diğer alanlarında da kullanmayı düşünüyor ancak şirket henüz konuyla ilgili resmi bir basın duyurusu yapmış veya proje tanıtmış değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment