Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili’deki Mahkeme Kripto Para Borsalarının Lehine Bir Karar Aldı

Şili‘deki tekel karşıtı mahkeme, ülkedeki kripto para borsalarının lehine sayılabilecek bir karar aldı.

Şili’deki bazı bankalar, bundan birkaç ay önce ülkedeki kripto para borsalarının hesaplarını kapatmaya başladılar. Bankaların aldığı bu karar, yerel kripto para sektörünün ağır bir darbe almasına yol açtı.

Ülkedeki kripto para borsaları, bankalar tarafından alınan bu kararın “ayrımcılık” olduğunu savunarak olayı mahkemeye taşıdılar.

Bu olay zaman içerisinde ülkede Tribunal de Defensa de la Libre Competencia (TDLC) olarak da bilinen tekel karşıtı mahkemeye kadar taşındı. TDLC üyeleri, davayla ilgili bir oylama yaptılar ve bu oylama sonucunda kripto para şirketlerinin lehine karar alındı.

Bu oylamada bankaların yaptığı davranış “haksız” bulunmuş olsa da bankalarla borsalar arasındaki mücadelenin sona erdiğini söyleyemeyiz. Şubat ayında başka bir duruşma daha olacak ve TDLC bu sefer hem bankaları hem de borsaları dinleyecek.

Önümüzdeki ay yapılacak olan bu duruşmaya Maliye Bakanı Felipe Larrain, Ekonomi Bakanı Jose Ramon Valente, ülkedeki bankalar birliğinin başkanı olan Segismundo Schulin-Zeuthen gibi önemli isimler katılacak.

Mücadeleye Devam

TDLC tarafından alınan bu karar kripto para borsalarının lehine olsa da bundan farklı yönde kararların alındığını da hatırlatmak gerekiyor.

Şili Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz ay aldığı kararda bankaların, yasa dışı bir şey yapmadıklarını belirtmişti. Yüksek Mahkeme’ye göre bankalar, eğer istemiyorlarsa kripto para borsalarına hizmet vermek zorunda değiller.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment