Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili’nin Önde Gelen Bankaları: Kripto Para Şirketlerini Korumayın

Şili‘nin önde gelen iki bankası, ülkenin tekel karşıtı mahkemesinin kripto para sektörüyle ilgili yeni bir karar vermesini istiyor.

Şili’deki Düzenlemeler

Şili’deki yetkililer bundan bir süre önce ülkedeki kripto para sektörünü oldukça olumsuz şekilde etkileyen bir karar aldılar. Yetkililerin kararına göre ülkedeki bankalar, istedikleri takdirde kripto para şirketlerine hesap açmayabiliyorlar.

Mahkeme kararıyla yürürlüğe sokulan bu karar, yerel kripto para sektörünün ağır bir darbe almasına yol açtı. Kripto para şirketleri, alınan bu mahkeme kararına itiraz etmek için çeşitli adımlar attılar ve bu mücadele hala devam ediyor.

Yasal mücadele başladıktan sonra ülkenin tekel karşıtı mahkemesi, kripto para şirketlerinin lehine bir karar aldı. Mahkemenin kararına göre halihazırda bir banka hesabı bulunan kripto para şirketlerinin hesapları kapatılamaz.

Mücadele Sürüyor

Ülkedeki Banco del Estado ve Itau Corpbanca gibi önde gelen bankalar ise tekel karşıtı mahkeme tarafından alınan bu karara itiraz ediyorlar.

Şili Yüksek Mahkemesi bundan bir süre önce OrionX davasını inceledi ve bankaların, kripto para şirketlerine hizmet vermeme hakkına sahip olduklarına karar kıldı.

Banco del Estado ve Itau Corpbanca, tekel karşıtı mahkemenin Yüksek Mahkeme tarafından verilen hükme uyum sağlamasını ve kendi aldığı kararı hükümsüz kılmasını istiyor.

Bankaların avukatları Şili’deki yasaların kripto paraları hiçbir şekilde kapsamadığını, bu yüzden bir bankanın herhangi bir kripto para şirketiyle işbirliği yapmasını riskli olabileceğini belirtiyorlar.

Şili Maliye Bakanı, bu yılın başlarından beri devam eden bu karmaşıklık hakkında bir açıklama yaparak bu sorunun öyle “aniden çözülemeyeceğini” vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment