Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur, 19.000 Göçmen İçin Blokchain Ödemelerini Test Ediyor

Singapurlu bir banka, Blockchain ödemelerinin bankacılık erişimi olmaksızın 19.000 kadar göçmene yardımcı olmasını sağlayacak bir anlaşma imzaladı.

Business Times‘ın Çarşamba günkü yerel haber yayıncılığı raporuna göre, Maybank Singapur, yerli başlangıç InfoCorp Technologies’in CrossPay ağını, dev yatakhanedeki göçmenlerin dijital olarak satın almalarına izin verecek.

CrossPay, tüketici kimliklerini depolamak için Blockchain’i kullanır ve ödemeler yapmak için özel bir platform içerir. Diğer taraftan Maybank, yurt işletmeciliği TS Grubu ile nihai miktarı halledecektir.

İlk sitedeki göçmen işçiler 16.800, daha 2.000 potansiyel kullanıcı daha sonra Mandai‘de daha küçük bir sitede ziyaret edilecek.

Hareketi tartışırken, InfoCorp CEO’su Roy Lai, Blockchain’in değerinin, çevrimiçi bankacılık işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştiremeyeceğini düşünenlere izin verdiğini söyledi.

“Bankacılık çözümlerinin çoğu, bankacılık hizmetleri konusunda deneyimleri olmadığından göçmenler için uygun değil.”

“Dolayısıyla, göçmen işçilere CrossPay’ı sunmak, onların ihtiyaçlarına özel olarak hitap eden bir çözüm olduğundan mantıklı.”

Blockchain için göçmenlere özgü başvurular uluslararası düzeyde artmaktadır. Eylül ayında, Finlandiya, yerel fintech’in MONI kuruluşu ile bir araya gelerek, ülkenin mültecilerine Blockchain banka kartları çıkardığını açıkladı.

Değişmez kimlik ve ödeme takibi yetenekleri de önemli bir cazibe merkezi oldu.

Bu arada, Singapur’da bir CrossPay denemesi, sonuçlarını bu yıl 4. çeyrekte gösterecek ve sonuçta daha dolgun bir şekilde yayınlanacak.

Maybank‘ın küresel bankacılık müdürü Amos Ong, “InfoCorp ile geleneksel bankacılık hizmetlerine erişimi az olanlara hizmet etme potansiyelini görüyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment