Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kapanan Bitcoin Borsası BTC-e Yöneticisi Vinnik Amerika’ya İade Ediliyor

Yunanistan’dan gelen açıklamaya göre, kapanan BTC-e adlı borsanın iddia edilen yöneticisi Alexander Vinnik, ABD Yüksek Mahkemesi’nden itiraz gelmezse, Amerika’da yargılanacak.

Reuters’ın çarşamba günkü haberinde, ABD tarafından para aklama, siber suçlar, ve uyuşturucu kaçakçılığı gerekçeleriyle aranan Vinnik’in, ülkeye iade hakkında itiraz ettiği söylenmişti.

Ağustos ayında Federal Soruşturma Bürosu FBI, BTC-e’de bulunan fonların %45’ine el koymuştu. Aynı zamanda, BTC-e yöneticisi olduğu iddialarını yalanlayan Vinnik hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bunların üstüne, Vinnik’e 12 milyon, BTC-e’ye de 110 milyon dolarlık para cezası verildi.

Bütün bunlar olurken, Vinnik’in vatandaşı olduğu Rusya, daha az ceza sözüyle, kendisinin ülkede yargılanmasını istedi. Ancak Vinnik’in kaderini belirleyecek son söz, Yunanistan Yüksek Mahkemesi’ne ve Yunan Adalet Bakanı’na ait.

Duruşmadan sonra baş savunma avukatı Alexandros Lykourezos, “daha iyi bir sonuç” beklediklerini ve umut ettiklerini söyledi.

BTC-e kullanıcılarına ABD yetkilileri tarafından herhangi bir suçlama yapılmadı. Kullanıcıların borsadaki paralarının sadece bir kısmı geçici token‘lar şeklinde geri ödendi.

Vinnik, yerel haber ajansı Russia Today’e geçen ay yaptığı açıklamada ise, Rusya’ya gidip orada yargılanmak istediğini söyledi. Buna ek olarak, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’e geçmiş tecrübelerini kullanarak ülkenin teknoloji alanında kalkınmasında yardım edebileceğini belirtti.

Vinnik, BTC-e’deki tek rolünün teknik danışman olduğunu söylemeye devam ediyor ve edecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment