Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Son 3 Yılda Kripto Para Dolandırıcılığı 6 Kat Arttı

Singapur İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel polislere bildirilen kripto para dolandırıcılıklarının 2019’dan bu yana yaklaşık 6 kat arttığı ifade edildi.

Singapur İçişleri tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir raporda, kripto para dolandırıcılıkları konusunda gelen şikayetlerin artışı dikkat çekti.

Rapora göre 2019 yılında polis güçlerine bildirilen kripto para dolandırıcılığı sayısı 125 iken bu sayı 2020’de 397‘ye, 2021’de 631‘e yükseldi.

Paylaşılan raporda, dolandırıcılık faaliyetlerinin çoğunun Singapur dışında ikamet eden şahıslar tarafından gerçekleştirildiği ifade edilirken bu durumun polisin yetki alanını zorladığı ve işlem yapmanın önüne geçtiği belirtildi:

Bu vakaları çözme becerimiz, denizaşırı kanun uygulayıcı kurumların işbirliği düzeyine ve bu dolandırıcıları takip etme yeteneklerine bağlı olacaktır. Paranın yurtdışına transfer edildiği yerlerde, kurtarma daha da zordur.

Her ne kadar ülke dışından yapılan dolandırıcılıklarla mücadele etmek zor olsa da Singapur hükümetinin bu konudaki mücadelesinin geçtiğimiz senelerde hızla arttığı belirtiliyor.

Buna ek olarak halkı söz konusu kötü amaçlı faaliyetlere karşı eğitmek için eğitim ve bilinçlendirme çabalarının da üzerinde durulduğunun altı çiziliyor. Devlet, halkı bu konuda daha şüpheci ve araştırmacı olmaya davet ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!