Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley: 2021 yılındaki Bitcoin (BTC) yatırımcıları ralli bekliyor

Ünlü Yatırım Bankası Morgan Stanley , 2021 yılında Bitcoin yatırımı yapan yatırımcıların çoğunun ağır kayıplar taşıdığını ve pozisyonlarını kapatmak için bir ralli beklediklerini ifade etti.

Morgan Stanley 28 Ekim tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %78’inin işlemlerde kullanılmadığını, Etehreum’un artık hisse senedi piyasalarını Bitcoin’den daha sıkı takip ettiğini ve kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının maliyetlerinin yaklaşık 22.300 dolar olduğunu öne sürdü.

Raporda, diğer finansal piyasalardaki yüksek volatiliteye rağmen Bitcoin’in 2020’den bu yana en dar fiyat aralığında işlem gördüğü belirtildi. Yatırım bankası, bazı traderların Bitcoin’in daha fazla değer kaybetmesini önlemek için 18.500 doların altında işlem gördüğü sıralarda Bitcoin yatırımlarını arttırdığını iddia etti.

Son 6 aydır serbest bırakılmış arzın yaklaşık %78’inin işlemlerde kullanılmadığına işaret eden Morgan Stanley, 6 aydan daha uzun bir süre önce Bitcoin alan yatırımcıların fiyatta bir iyileşme beklentisiyle pozisyonlarını koruyor olabileceğini belirtti. Ayrıca raporda, kısa vadeli yatırımcıların ortalama maliyetlerinin 22.300 dolar olduğu öne sürüldü.

Kısa bir süre önce Bitcoin paritesinde alım satım komisyonlarını kaldıran Binance, haricinde diğer tüm borsalarda Bitcoin işlem hacimlerinin düştüğüne dikkat çeken rapor, Bitcoin fiyatının bu değişiklikten sonra şaşırtıcı bir şekilde istikrarlı olduğunun altını çizdi. Morgan Stanley bu durumu sıfır komisyondan yararlanan yatırımcıların Bitcoin’i destekliyor olabileceği tezi ile açıkladı.

Ethereum’un hisse senedi piyasası ile arasındaki pozitif korelasyonun artık Bitcoin’inkinden daha yüksek olduğu da raporda ele alınan başlıklar arasında yer aldı.

Ayrıca Morgan Stanley, kriptoya yönelik kurumsal talebin volatiliteye bağlı olduğunu, geleneksel finansa şirketlerinin müşteri talebini karşılamak adına tanıttığı kripto ürünlerin giderek arttığını belirtti. Ancak ürünlere olan talep incelendiğinde fiyatlarda önemli bir dalgalanma olmadıkça gereken talebin karşılanamayabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!