Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Açıkladı: Halving Döngüsü Tekerrür Ederse Bitcoin (BTC) 15 Ay içerisinde 60.000 Doları Geçecek

Milyarlarca dolarlık varlığa sahip kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport’un analisti Markus Thielen, Bitcoin’in (BTC) gelecek 15 ay içerisinde 63.000 doları görebileceğine inanıyor.

Matrixport’un analisti Markus Thielen’e göre Bitcoin bir sonraki yarılanmada (halving) 63.000 dolar seviyesine yükselebilir.

Sıradaki yarılanmaya 15 ay kala gelen bu yorum Bitcoin’in şu sıralar bir dip seviyesinde olduğunu ve yavaş yavaş toparlanmaya başlayacağını öne sürüyor.

Analist tarafından yapılan olumlu tahmin, Bitcoin’in Temmuz 2016 ve Nisan 2020 yarılanmalarına kadar görülen yükseliş hareketini tekrarlayacağı varsayımına dayanıyor.

Tarihe bakıldığı zaman Bitcoin’in her iki yarılanmadan 15 ay önce yükseliş yönlü hareketlerine başladı ve yarılanma ayında önceki senelerden daha değerli bir fiyattan işlem görüyordu. Analistin bu bakış açısına göre eğer tarih tekerrür edecekse Bitcoin gelecek aydan itibaren bir yükseliş serüvenine başlayabilir ve Mart 2024’e kadar 63.160 dolara ulaşabilir.

Analist sunduğu tahmine gerekçe olarak şu ifadelere yer verdi:

Fiyatlar bir sonraki yarılanmadan (Kasım 2022) 15 ay önce yükselmeye başladı ve 24 ay önce işlem gördükleri fiyattan %39’u daha değerli bir konuma ulaştılar. Bu, Bitcoin’in önümüzdeki 15 ay içerisinde 63.160 dolar seviyelerinde fiyatlanabileceği anlamına geliyor.

Her ne kadar geçmişteki performans gelecekteki sonuçların garantisi olmasa da global çaplı finans krizinin önümüzdeki aylarda iyileşmesi durumunda Bitcoin’in olumlu bir tepki göstermesi muhtemel duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!