Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Kaldıraçlı İşlemleri Yasaklamayı Düşünüyor

Singapur para otoritesi (MAS) bireysel kripto yatırımcıları korumak adına kredili ve kaldıraçlı işlemleri yasaklamayı düşünüyor. Stablecoin ihraççılarına da yeni kuralların getirilmesi planlanıyor.

MAS’ın 26 Ekim tarihinde yayınladığı danışma belgesinde, yatırımcıların kredili veya kaldıraçlı işlemlerinin büyük kayıplara yol açtığı belirtildi. Bu kapsamda kripto hizmet sağlayıcılarının, kredi kartlarıyla yapılan da dahil kredili ve kaldıraçlı kripto ticareti sunmasını kısıtlamaya çalışıyor.

Belgede MAS’ın dijital varlık ekosistemini düzenlemek için risk odaklı bir yaklaşım benimseyeceği bildiriliyor. Dijital varlıklarda inovasyonu kolaylaştırmak adına düzenlemelerin ortaya çıkan risklerle uyumlu olması gerektiğini belirten kurum, düzenlemelerin periyodik olarak gözden geçirilmesi gerektiğini de ekledi.

Kurumun yayınladığı bir diğer danışma belgesinde ise stablecoin ihraççıları ele alındı. Kurum, stablecoin ihraççılarının yalnızca Singapur Doları ve belirlenmiş on para birime sabitlenmiş kripto paraları ihraç edebilmesine izin vermeyi öneriyor. Ayrıca belgede stablecoin ihraççılarının, rezervleri kendi hesaplarından ayrı tutmaları gerektiği önerisi yer alıyor.

MAS rezerv varlıkların Singapur’da saklama hizmeti sunan lisanslı bankalar, ticari bankalar, finans şirketleri veya sermaye piyasası hizmetleri lisansına sahip kurumlar tarafından saklanması zorunluluğunun düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!