Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Menkul Kıymetler Borsası SGX, Daha Hızlı İşlem İçin Blockchain Kullanacak

Singapur’un temel menkul kıymet borsası SGX, ülkenin merkez bankası ile ortaklaşa bir şekilde tahvilleri paraya çevirmek için bir blockchain platformu geliştireceklerini duyurdu.

SGX Cuma günü yaptığı bir basın açıklamasında, ülkenin merkez bankası olan MAS ile yaptığı yeni ortaklığını ve ortaklığın ürününü tanıttı. SGX ve MAS bu ortaklık ile blockchain’in akıllı kontratlarını kullanıp süreci hızlandırmayı planlıyor.

Proje merkez bankasının geliştirdiği blockchain alt yapısını kullanacak ve Singapur dolarını tokenleştirecek. Bütün bu süreç aslında merkez bankasının ”Project Ubin” isimli girişiminin bir parçası.

SGX bünyesinde teknoloji sorumlusu ve proje yöneticisi olarak çalışan Tinku Gupta konu hakkında aşağıdakileri ifade etti:

”Bu girişim blockchain teknolojisi kullanarak fon ve tahvil transferlerinin daha verimli bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak, hem alıcının hem de satıcının Teslim Karşılığı Ödeme Prensibi (Delivery versus Payment) içerisindeki riskini azaltacak.”

Singapur Merkez Bankası geçtiğimiz yıl içerisinde Project Ubin’in Birinci Aşaması olarak özel bir Ethereum blockchain alt yapısına Singapur dolarının tokenleştirilmiş halini sürmüştü. Banka’dan konu hakkında net bir şey söylenmemiş olsa da, çoğu uzmana göre bu adım Ubin projesinin ikinci aşaması olarak görülmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment