Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Dijital Para Yarışının Finalistlerini Açıkladı

Singapur’un merkez bankası MAS, dijital merkez bankası parası (CBDC) tasarımı için düzenlediği global çaplı yarışın 15 finalistini açıkladı.

  • 50’den fazla ülkeden 300’ü aşkın başvurunun yapıldığı yarışmada finale ANZ Banking Group Limited, Bitt, Citibank N.A. (Singapur şubesi), cLabs, Inc., Consensys, Extolabs LLC, Giesecke+Devrient advance52 GmbH, HSBC Bank Limited (Singapur), IMB, IDEMIA, Criteo, IOG Singapore Pte Ltd, Soramitsu, Standard Chartered Bank ve Xfer Pte. Ltd. kaldı.

  • Haziranın sonunda duyurulan yarışma MAS, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Birleşmiş Milletler Sermaye Geliştirme Fonu (UNCDF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ortaklığı ile düzenleniyor.

  • Yarışmaya katılan kuruluşlardan CBDC’nin kullanımı, dağıtımı ve altyapısı hakkında belirlenmiş 12 temel soruna çözüm getirmeleri istendi.

  • Sekiz haftalık bir hızlandırma programına girecek finalistler, hazırladıkları tasarımı 8-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Singapur Fintech Festivali’nde sunacak.

  • MAS’in fintechten sorumlu yöneticisi Sopnendu Mohanty, “(Bu) yarış, perakende düzeyinde global camiaya faydalı olabilecek CBDC çözümlerini bulmak ve geliştirmek için düzenleniyor. Köklü finansal kurumların ve gelişmekte olan fintechlerin bu yarışa gösterdiği ilgi bizi umutlandırdı.” dedi.

Görsel: Singapur doları (Aleksandr Zykov/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!