Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası ve Ülkenin Menkul Kıymet Borsası, Yeni Blockchain Sistemini Duyurdu

Ülkede blockchain kullanımı açısından bir dönüm noktası niteliğindeki haber, Singapur Merkez Bankası ve ülkenin en büyük menkul kıymet borsasından geldi. Yapılan açıklamaya göre borsa ve merkez bankası, tokenleştirilmiş varlıkların hızlı bir şekilde gönderilmesi için yeni bir teknoloji geliştirdi.

Pazar günü yapılan resmi açıklamada vurgulandığı üzre, Singapur hükümeti, akıllı kontrat temelli başarılı bir DvP (Delivery versus Payment) teknolojisi geliştirdi. DvP mekanizması farklı blockchain platformları arasında tokenleştirilmiş varlıkların miktarının ödenmesi ve buna benzer işlemler için kullanılacak. DvP mekanizmasında menkul kıymet aktarımı, söz konusu menkul kıymete ilişkin fon aktarımının gerçekleşmesi ile eş zamanlı olarak yapılır.

Merkez bankası ile menkul kıymet borsası bundan sonra emlak gibi tokenleştirilmiş menkul kıymetleri bu sistemi kullanarak kolaylıkla aktarabilecek. Nasdaq‘ın yanı sıra, Deloitte gibi önde gelen firmalarla ortak oluşturulan platformun DvP prototip sonuçlarına göre, finansal kurumlar ve kurumsal yatırımcılar, farklı blockchain platformlarında eş zamanlı olarak tokenleştirilmiş varlıklar ve menkul kıymet varlıkları için ödeme yapabilecek.

Singapur Merkez Bankasının fintech yöneticisi Sopnendu Mohanty, konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu proje blockchain’in değerini ve bunun kısa ile orta vadede finansal endüstriye getirebileceği avantajları göstermiş oldu. Varlık tokenleştirilmesi konsepti, ekonomi konusunda çok daha geniş bir spektrumda uygulanabilir ve yeni bir fırsatlar dünyası yaratabilir.”

Singapur özellikle son zamanlarda ülkede açılan kripto para borsaları ve blockchain startup firmaları ile, hızlı bir ilerleme kaydetmeye başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment