Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Lubin: Blockchain Sayesinde Daha Varlıklı Hale Geleceğiz

Ethereum‘un kurucu ortağı ve ConsenSys’in CEO’su olan Joe Lubin, Blockchain teknolojisinin günümüz toplumunu ciddi ölçüde değiştireceğini söyledi.

New York Times, Hong Kong’da an itibariyle bir konferans düzenliyor ve bu konferansta Balenciaga, Alibaba Group ve Moncler gibi önde gelen şirketlerin yöneticileri yer alıyor. Konferansta katılan Joe Lubin, New York Times’a bir röportaj vererek Blockchain teknolojisinin toplum yaşamı üzerindeki etkisi hakkında konuştu.

Blockchain ve Toplum

Günümüz toplumunda kişisel verilerin bireyin kendi yönetiminde olmadığını ve çoğu verinin büyük şirketler tarafından yönetildiğini söyleyen Lubin, Blockchain teknolojisiyle birlikte bu durumun değişeceğini düşünüyor.

Konferansta konuşan Lubin, Blockchain teknolojisi sayesinde toplumun çok daha güçlü olacağını ve bu teknolojiyle birlikte kontrolün tekrar toplumun eline geçeceğini belirtiyor:

“Bu merkezsiz ağlar sayesinde kendi kimliklerimizi kendimiz kontrol edeceğiz ve bence böylece kendimizi daha sık ifade edeceğiz ve toplum daha varlıklı bir hale gelecek.”

Bundan kısa bir süre önce Lubin’in Blockchain teknolojisi hakkında yaptığı başka bir yorumu paylaştık. Lubin, Blockchain teknolojisiyle İnternet arasında bir kıyaslama yaparak bu iki teknolojinin pek çok açıdan birbirine benzediğini belirtti.

Lubin, yaptığı bu açıklamalarda Blockchain teknolojisinin İnternet’e kıyasla daha karmaşık olduğunu ve bu yüzden İnternet’ten çok daha yavaş gelişeceğini söyledi.

Lubin ayrıca Blockchain teknolojisiyle birlikte finans alanında çeşitli yeniliklere imza atıldığını, özellikle ‘tokenlaşma’ sürecinin küresel ekonomiye ciddi katkılar sağlayabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment