Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GMO Internet, Kripto Para Sektöründeki İşleri Sayesinde Ciddi Gelir Elde Etti

Japonya’nın dev şirketlerinden GMO Internet, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre şirket, kripto para sektöründeki faaliyetleri sayesinde oldukça ciddi bir gelir elde etti.

Kripto para madenciliği için çeşitli ekipmanlar üreten ve ayrıca kripto para borsasının da operatörlüğünü yapan GMO Internet, yılın üçüncü çeyreğinde bu işlerden 22 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Şirketin bundan bir süre önce kurduğu GMO Coin adlı ticaret platformu, Ekim ayı genelinde 208 bin kullanıcıya hizmet verdi ve platform üzerinde 781 milyon dolar değerinde alım–satım yapıldı. GMO ayrıca geçtiğimiz çeyreğe kıyasla yüzde 35 civarında kar elde ettiğini açıkladı.

GMO’nun raporuna göre şirketin madencilik ekipmanlarından elde ettiği gelirde de geçtiğimiz çeyreklere kıyasla bir artış var ancak şirket bu alanda geçtiğimiz çeyreklere kıyasla daha az kar elde etti. Şirket, kardaki bu düşüşü çeşitli “harici etmenlere” bağlıyor ve sektörün şu sıralar oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini belirtiyor.

Şirket ayrıca Temmuz ayında GMO Miner B3 adlı yeni bir ekipmanın tanıtımını yaptı ve bu ürünü Ekim ayı içerisinde satışa çıkaracağını duyurdu. Ancak çeşitli teknik sorunlar nedeniyle bu tarih ertelendi. Ekim ayı genelinde 674 PH/s’lik hash oranı elde eden GMO Internet, bu oranı 800 PH/s’ye çıkarmak istiyor.

GMO Internet bunların haricinde Japon Yeni’ne sabitlenmiş yeni bir sabitkoin projesinin de duyurusunu yaptı. GMO Internet’in özellikle uluslararası işlemler için tasarlayacağı bu koinin önümüzdeki yıl içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment