Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Madencilik Firması, 50.000 Eve Yetecek Kadar Enerji Gerektiren Tesisini Duyurdu

DMG Blockchain Solutions, çok beklenen madencilik tesisini açtığını duyurdu. DMG’nin açılışını yaptığı madencilik tesisi, Kanada içerisinde enerji kullanımı bakımından en büyük kripto para madencilik tesisleri arasında yer alıyor ve yaklaşık 85 MW enerji harcıyor.

DMG, Yeni Tesisinin Enerjisinin Bir Kısmını Kendi Karşılamakta

Vancouver menşeli kripto para madencilik firması,137.000 metre karelik tesisinde, 50.000 eve yetecek kadar enerji harcamakta. Tesis Kanada içerisindeki en büyük ikinci kripto para madencilik tesisi olarak biliniyor. Kripto para madenciliğinin en çok eleştirilen yönlerinden birisi olan enerji kullanımı yüzünden farklı bir yöntem seçen DMG, tesis için olan enerjiyi temiz hidro-elektrik kaynağından elde ediyor ve yerel topluluğa hiçbir zararı olmadığını iddia ediyor.

DMG’nin CEO’su Dan Reitzik konu hakkında şunları ifade etti:

”DMG artık Kuzey Amerika içerisinde büyüklük ve enerji verimliliği konusunda en büyük Bitcoin madencilik tesislerinden birisinin sahibi. Cesaret isteyen bir girişimdi ancak DMG’nin yönetici ekibi yıllardır madencilik sektörü içerisinde ve bunu başarabilecek bağlantılar ile ustalığa sahiptik.”

Söz konusu devasa kripto para madencilik tesisinin inşası yaklaşık bir yıl sürdü. DMG madencilik tesisi açılış duyurusunu yaparken Simon Padgett’in de firma müdürlüğü rolünden istifa ettiğini duyurdu.

Hut8 ve Bitfury Hala Lider

DMG’nin yeni tesisinin tamamen hizmete açıldıktan sonra Kanada içerisindeki en güçlü tesislerden birisi olması bekleniyor. Ancak şu an için mevcut tesisleri hala 63 MW‘lık Hut8 ve Bitfury ortak tesisinin gerisinde kalmakta. DMG’nin yeni tesisinin aksine, Bitfury ve Hut8’in ortak tesisi yerel elektrik şebekesinden güç sağlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment