Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası’ndan Paxos’a Onay: Yeni Stablecoin Çıkaracak!

Stablecoin ihraççısı Paxos, Singapur’da dolar destekli yeni bir stablecoin çıkarmak için harekete geçti.

Paxos, Singapur’da dolar destekli bir stablecoin çıkaracağını açıkladı. Yapılan açıklamada, bu stablecoin hamlesi için Paxos Digital Singapore Pte. Ltd. adlı şirketin ülkenin merkez bankası Singapur Para Otoritesinden (MAS) prensip onayı aldığına yer verildi. Alınan bu prensip onayının şirketin tam onay beklerken Ödemeler Hizmetleri Yasası (PSA) kapsamında müşterilere hizmetlerini sunmasına olanak tanıyacağı ifade edildi.

Şirket çıkarılacak yeni stablecoin için henüz bir isim belirlenmediğini ve teknik detayların şimdilik  paylaşılmaya hazır olmadığı vurgulandı. Paxos Strateji Başkanı Walter Hessert konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dolara yönelik küresel talep hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Ancak ABD dışındaki tüketicilerin güvenli, güvenilir ve düzenleyici korumalar altında dolar almaları hala zor. Paxos, StraitsX ile birlikte MAS’tan bu onayı alan iki şirketten biri. Tamamen yeni bir markayla yeni bir stabilcoin çıkaracağız. Çünkü bu işlem Singapur’dan yapılacak.

MAS 15 Ağustos tarihinde  stablecoinler için yeni düzenleyici çerçevesini açıklamıştı. Bu düzenleyici kurallar henüz hayata geçmedi fakat görünen o ki Paxos şimdiden bu kurallara uyumlu bir ürün hazırlayacak.

Paxos bundan neredeyse tam 1 yıl önce MAS’ten dijital ödeme token’ı hizmetleri sunmak için lisans aldığını duyurmuştu. Bu Paxsos’un Singapur’dan aldığı ilk onay olmuştu. Şirket ayrıca yasal olarak yerel işletmelere ve bireysel yatırımcılara dijital varlık ve blockchain ürünleri hizmeti sunabileceğini belirtmişti.

Daha önce Paxos’un aldığı bu son onaya benzer bir izni stablecoinler ve itibari paralar arasında alım-satım işlemlerine olanak tanıyan StraitsX’de almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!